Hava Durumu

2020'de dünyada en çok aranan Türkçe kelimeler... Sizi şaşırtacak!

Geçtiğimiz günlerde Google Trends 2020'de en çok aranan kelimeleri açıkladı. Yemek kategorisinde hem Türkiye'de hem de tüm dünyada Türkçe olarak aranan 'Ekmek' ve 'Lahmacun' trend listesinin ilk 10'unda yer aldı. Bu gurur verici tablo, pandemi döneminde bile milli lezzetlerimizin küresel çapta ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Peki, Google'ın açıkladığı hem Türkiye hem de dünya listesinde en çok hangi tarifler arandı? İşte Google Trends 2020 yemek kategorisinde en çok aranan lezzetler...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2020 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2020 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2020'de dünyada en çok aranan Türkçe kelimeler... Sizi şaşırtacak!

Google Trends 2020 açıklandı! Her yıl olduğu gibi bu yılda kategori çapında en çok aranan kelimeler belli oldu.

Yemek kategorisinde hem Türkiye'de hem de tüm dünyada en çok hamur işleri arandı.

Özellikle koronavirüs sebebiyle evlerimize kapandığımız bu dönemde tüm dünyanın ortak noktası ekmek ve lahmacundan yana oldu. Peki, Google'ın açıkladığı bu listede hem Türkiye hem de küresel çapta ilk 10'da hangi lezzetler yer aldı? Özellikle lahmacun ve ekmek kaçıncı sıraları gördü? İşte detaylar...

10) Kalburabastı

Türkiye sıralamasıyla başlarsak 10. sırada kalburabastı yer aldı. Görünüşe göre şerbetli tatlılar arasında kalburabastı, ülkemizde neredeyse en çok sevilen şerbetli tatlı baklavayı bile geçti.

9) Ezogelin çorbası 

Tüm yıl boyunca çorbalar arasında ise ezogelin çorbası 9. sıraya girdi.

8) Güllaç 

Ramazan'ın vazgeçilmezi güllaç, 8. sırada yer alarak ramazan ayı dışında pandemi döneminde de en çok aranan tatlılar arasında.

7) Lahmacun 

Hamur işlerinin vazgeçilmezi olan lahmacun, Türkiye'de birçok kişinin ortak noktası oldu. Tüm yıl sonunda 7. sırada yer alan bu lezzeti evinde yapmayan kalmadı.

6) İzmir bombası 

İzmir'in olmazsa olmazı İzmir bombası da Google Trends listesinde karşımıza çıkıyor. Başka şehirlere gidemediğimiz bu dönemde, İzmir bombası 6. sırada en çok tarifi aranan ve merak edilen bir lezzet oldu.

5) Ramazan pidesi 

Güllaç gibi ramazan pidesi de bu dönemin en çok tercih edilen lezzeti oldu. Birçok kişinin fırından almak yerine evde yapmayı tercih ettiği Ramazan pidesi 5. sırada yer aldı.

4) Çökertme kebabı

Kebaplar arasında herkesin evde rahatlıkla yapabildiği çökertme kebabı da, tarifi en çok merak edilen ve bu nedenle 4. sıraya yükselen bir lezzet oldu.

3) Aşure

Ülkemizde paylaşılarak çoğalan; nohut, buğday, nar gibi meyve ve kuru bakliyatlarla karıştırılarak yapılan, piştiğinde sıcak sıcak dağıtılan aşure tatlısı 3. sırada yer aldı.

2) Pide 

1) Ekmek 

Google Trends 2020 yemek kategorisinde Türkiye'de en çok aranan lezzet 'ekmek' oldu! Pandemi dolayısıyla milyonlarca kişi ekmeğini kendi hazırladı. Bu da ne olursa olsun ekmeksiz yapamadığımızı işaret ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.