Hava Durumu

2021 yılında Türkiye'de satılan yeni otomobil modelleri!

Corona virüs gölgesinde geçen 2020 yılının ardından 2021 yılında da otomotiv markaları gösterişli fuarlar ve tanıtımlar yerine online ve bireysel tanıtımlara yöneldi. Bu yeni modellerden bazıları Türkiye yollarına çıktı. Peki Türkiye'ye hangi otomotiv devlerinin yeni modelleri geldi? Hangi markaların hangi yeni modelleri Türkiye yollarına çıktı? İşte 2021 yılında Türkiye'de satılan en yeni modeller...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2021 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
2021 yılında Türkiye'de satılan yeni otomobil modelleri!

Corona virüs ile geçirdiğimiz 2020 yılında olduğu gibi 2021'de de otomotiv üreticileri durmadı ve yeni modellerini piyasaya sürmeye devam ediyor. Bu modellerin bazı Türkiye yollarına çıkarken bazıları ise yıl içinde piyasada olmayı bekliyor. İşte 2021 yılında Türkiye'de satılan en yeni modeller...

YENİ NİSSAN JUKE TÜRKİYE'DE (TÜRKİYE FİYATI NE KADAR?)

Nissan'ın yenilenen Juke modelinin Türkiye lansmanı yapıldı. Lansmanda aracın detaylarıyla birlikte fiyatı da açıklandı. Yeni Nissan Juke Türkiye'de ne zaman satışa sunulacak?

Lansmanla birlikte yeni Juke'un fiyatları da belli oldu.

Nissan Juke şimdiye kadar dünyada 1.5 milyona adet satış rakamına ulaştı.

Yeni Juke 422 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Koltuklar yatırıldığında ise bu alan 1305 litreye ulaşıyor.

Aracın içinde ise 7 inç sürüş ekranı ve 8 inçlik dokunmatik bilgi eğlence ekranına yer veriliyor.

SEAT'IN AMİRAL GEMİSİ LEON YENİLENDİ

SEAT'ın amiral gemisi Leon, tamamen yenilendi. Şu ana kadar üretilmiş en güvenli SEAT olan yeni Leon, adaptif hız sabitleyici, acil durum asistanı, seyahat asistanı da dahil olmak üzere en gelişmiş sürücü destek sistemlerini bir araya getiriyor. SEAT Yetkili Satıcılarında satışına başlanan yeni Leon modeli dikkat çeken tasarımı, aydınlatma, güvenlik ve tamamen yenilenen bilgi-eğlence sistemleriyle mevcut başarısını bir sonraki nesline de taşımaya hazırlanıyor.

TÜRKİYE FİYATI BELLİ OLDU!

Bugüne kadar üretilen ilk üç nesli ile 2,2 milyon adetten fazla satış rakamına ulaşarak SEAT markasının amiral gemisi olan SEAT Leon'un, dördüncü nesli 1.5 TSI 130 HP motor ve FR donanım seçeneğiyle 231.500 TL'den başlayan tavsiye edilen anahtar teslim fiyatıyla SEAT Yetkili Satıcılarında satışa sunuldu.

1.0 TSI 110 HP Style ve 1.0 eTSI hafif-hibrit (mHEV) 110 HP DSG Style Plus seçenekleri ise Şubat ayı içerisinde satışta olacak. 1.5 eTSI hafif-hibrit (mHEV) 150 HP DSG motor seçeneğinin ise 2021 yılı ikinci çeyrekte satışta olması planlanıyor.

MQB Evo platformunda tasarlanan otomobil; 4.368 mm uzunluk, 1.799 mm genişlik, donanımına göre değişkenlik gösterebilen 1.456 mm yükseklik ile 2.686 mm aks mesafesine sahip.

Yeni Leon bir önceki nesline göre 50 mm daha uzun aks mesafesine sahip olması sayesinde arka koltuklarda hissedilir derecede daha geniş bir diz mesafesi sunuyor.

Tamamen yenilenen SEAT Leon'un tasarımındaki değişim iç kısımda da kendini gösteriyor.

10,25" boyutundaki dijital gösterge paneli, onu çevreleyen ve ön kapılar üzerinden devam eden dekoratif kaplamalar yardımıyla hafiflik ve "süzülme" hissi veriyor. 

YENİ FİAT EGEA, CROSS VERSİYONUYLA GELDİ

Tofaş'ın 1 milyar dolarlık yatırım yaparak, 2015 yılında seri üretime geçirdiği ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine Tipo ismiyle ihraç ettiği Egea model ailesi, yenilendi. Yenilenmeyle birlikte Sedan, Hatchback ve Station Wagon gövde seçeneklerine Crossover sınıfında "Egea Cross" eklendi.

TÜRKİYE FİYATLARI BELLİ OLDU!

EGEA'YA DÖRDÜNCÜ GÖVDE: EGEA CROSS

Yerden yüksekliği 40 mm artan Cross modelinde önünde, arkasında ve yan taraflarında koruma plakalarına yer verilirken tavan rayları sayesinde toplam yüksekliği standart Egea'lara göre 70 mm arttı.

Egea model ailesinde yenilenen tasarımının haricinde teknoloji açısından da kapsamlı bir yenilenme yapıldı. En güncel Sürüş Destek Sistemleri (ADAS) ile donatılan Egea ailesi, kompakt sınıfın yine en güçlü modeli olacak. "Trafik İşareti Tanıma Sistemi", sürüş esnasında maksimum hız limitlerini belirliyor. "Akıllı Hız Asistanı", sürücüye hız sınırına uymasını öneriyor. "Şerit Takip Sistemi", yol çizgilerini algılayarak otomobili şeritte tutuyor. "Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi", sensörler yardımıyla sürücünün yolculuğa devam edemeyecek kadar yorgun olduğunu algılayarak mola önerisinde bulunuyor.

Tamamen yenilenen Egea Ailesi'nde ilk olarak ön ızgara dikkat çekiyor. Izgarada yer alan diğer önemli yenilk ise yeni logo.

DAHA VERİMLİ VE ÇEVRE DOSTU MOTORLAR

Yeni Egea, 2021 yılında yollara baştan aşağı yenilenen motor ailesiyle çıkacak. İlk olarak yeni Egea, yepyeni 100 HP gücünde 1.0 litrelik GSE T3 motorla donatılacak. Yeni üç silindirli motor mevcut 1.4 litrelik motordan farklı olarak 1500 d/d'den itibaren 190 Nm gibi yüksek bir torku kullanıma sunuyor.

VOLKSWAGEN CADDY'NİN BEŞİNCİ NESLİ TÜRKİYE'DE

Bugüne kadar dünya çapında 3 milyondan fazla satış başarısı gösteren, Volkswagen Ticari Araç'ın en beğenilen modellerinden Volkswagen Caddy'nin beşinci nesli, Ocak ayının son haftası Türkiye pazarında satışa sunulacak.

ARACIN TÜM DETAYLARI

İlk olarak 1979 yılında Volkswagen'in ABD'deki fabrikasında pick-up karoserle ve Rabbit adıyla otomotiv dünyasına giren Caddy, bilinen bu ismine, 1982 yılında Avrupa'daki lansmanıyla kavuştu. 1996 yılında ikinci, 2003-2015 yılları arasında üçüncü ve 2020 yılına kadar dördüncü nesil Caddy ile devam eden başarı hikayesi beşinci nesliyle devam ediyor.

Çok amaçlı kullanıma uygun sunduğu birçok yenilik Yeni Caddy'yi, bu segment kullanıcıları için iş haricinde de keyifli ve konforlu zaman geçirebilecekleri cazip bir seçenek haline getiriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.