Hava Durumu

'3. Dünya Savaşı durumundayız'

Uluslararası terörizmin son derece ciddi tehdit haline geldiğini belirten Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, "2016'da 104 ülkede terör saldırıları yaşandı. Bu dünyanın yarısı. Yani coğrafi ölçek açısından bakıldığında teröre karşı 3. Dünya Savaşı durumundayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2017 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2017 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'3. Dünya Savaşı durumundayız'

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, uluslararası terörizmin son derece ciddi tehdit haline geldiğini kaydetti. "Terörizm sınır tanımıyor. Bugün dünyanın herhangi bir noktası yıkıcı darbe noktası olabilir" ifadesini kullanan Nazarbayev, üçüncü bin yılda terör eylemleri ve kurban sayısının 10 kat arttığına dikkati çekti. Nazarbayev, "2016'da 104 ülkede terör saldırıları yaşandı. Bu dünyanın yarısı. Yani coğrafi ölçek açısından bakıldığında teröre karşı 3. Dünya Savaşı durumundayız" dedi.

EN KÖTÜ YIL

Nazarbayev, terör eylemlerinin gelişmekte olan ülkelerden gelişmiş ülkelere sıçradığına işaret ederek, küresel terörizm endeksine göre 2015'in terörizm açısından Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri için en kötü yıl olduğunu dile getirdi.

SAHTE İSLAM AKIMI

Sahte İslam akımlarının birçok ülkeye agresif şekilde girerek etki alanını genişlettiğini belirten Nazarbayev, "Çelişkilere rağmen dünya güçleri, Yakın Doğu'da DEAŞ ile mücadeleyi koordine etmeyi başardı ancak teröristler diğer ülkelerde hücre oluşturmaya başladılar. Bu tüm Avrasya için ciddi bir çağrı" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.