Hava Durumu

3 il afet bölgesi ilan edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel bölgesi Kastamonu Bozkurt'ta açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan açıklamasında, 'Kastamonu, Sinop ve Bartın'ı 'afet bölgesi' ilan ediyoruz' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2021 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2021 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
3 il afet bölgesi ilan edildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Kastamonu'da 11 Ağustos'ta etkili olan şiddetli yağmur sonrasında meydana gelen sel Abana, Azdavay, Bozkurt, Cide, İnebolu ve Küre ilçelerinde hayatı adeta felç etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da temaslarda bulunmak üzere Kastamonu'yu ziyaret etti. İlk olarak selin etkilendiği ilçelerden biri olan Abana'ya gelen Erdoğan, vatandaşları selamlayıp, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Abanalı kardeşlerim. Öncelikle Cuma'nız mübarek olsun. Bu sel afeti, sel felaketi sebebiyle ölenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarımıza, milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim beterinden korusun diye de niyaz ediyorum. Bugün Bozkurt'a geçip Cuma'yı inşallah orada kılacağız. Bozkurtlu kardeşlerimizle hemhal olacağız. Abana da bu felakette mağdur oldu.

Sizi selamlamadan geçmeyim istedim. Şunu çok net söylüyorum. Bizler Allah'ın izniyle bu afetleri de aşacağız ve ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapıp inşallah hep söyleriz ya; 'Küllerimizden inşallah yeniden ayağa kalkacağız.' Hiç merak etmeyin evelallah bu millet hiçbir zaman çömelmedi, yine çömelmeyeceğiz. Bu devlet hiçbir zaman çökmedi, yıkılmadı yine yıkılmayacağız. Süratle de inşallah en kısa zamanda bütün mağduriyetleri gidermenin gayreti içinde olacağız. İçişleri, Ulaştırma, Çevre ve Şehircilik Bakanı hep birlikte buradayız ve yerinde değerlendirme yapacağız. Diğer bölgelere yine bakan arkadaşlarım var. Milletvekilli arkadaşlarımızla beraber bölgedeyiz. Buralardaki tespitleri yaptıktan sonra da adımlarımızı atacağız. Teşekkür ediyorum, sizleri Allah'a emanet ediyorum.

Bu afetleri aşacağız. Devlet olarak tüm imkanlarımızla sizlerle beraberiz. Mağdur durumdakilerin yüzde 95'i kurtarıldı. 19 helikopter, 1 İHA bölgede hizmet veriyor. Kastamonu, Sinop ve Bartın'ı 'afet bölgesi' ilan ediyoruz.  Biz milletimiz ile beraberiz, milletimizle de bu yola devam edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.