Hava Durumu

3 ismin milletvekilliği düştü! Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü. Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2020 15:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2020 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
3 ismin milletvekilliği düştü! Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisioğulları'nın Yargıtay tarafından kesinleşen cezalarının Meclis Genel Kurulu'nda okunmasının ardından üç milletvekilinin vekilliği düştü.

Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP İstanbul Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürdü. 

Üç milletvekilinin TBMM üyeliğinin sona erdirilmesine ilişkin tezkere, Genel Kurul'da okundu. Üç milletvekilinin Anayasa'nın 84'üncü maddesine göre kesin hüküm giyindiğine dair kesinleşen mahkeme kararı hakkında tezkere düzenlendiği belirtildi.

Muhalefetin, "Anayasa Mahkemesi süreci devam ediyor. Yargılama sona ermedi" eleştirilerine rağmen teskereler okunarak karar kesinlik kazandı.

Bu karar sonrasında CHP'nin milletvekili sayısı 138'e, HDP'nin milletvekili sayısı 58'e düştü.

'DEMOKRASİ MÜCADELESİNE DEVAM EDECEĞİZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar ilişkin şunları ifade etti:

"Enis Berberoğlu'nun Milletvekilliğinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz."

BERBEROĞLU, GÜVEN VE FARİSOĞLULARI'NIN CEZALARI ONANMIŞTI

KCK Ana Davası'nda yargılanan HDP milletvekilleri Leyla Güven, Musa Farisoğulları verilen hapis cezaları Yargıtay tarafından 24 Eylül 2019'da onanmıştı.

CHP'li Berberoğlu ise MİT TIR'ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı. Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.