Hava Durumu

3 seçenek sundular! Bunu seçti: 'Beni yakın'

İki yıl önce Avustralya'da korkunç bir saldırı yaşandı. Saldırıya maruz kalan genç adam Brodie McDougal, yaşadığı korkunç anları unutamıyor. Seçenek sunan saldırganlar McDougal'ın ateşe verilmek, tüm kemiklerinin kırılması ya da uzuvlarının kesilmesi gibi türlü türlü işkencelerden birini seçmesi istendi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2021 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2021 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
3 seçenek sundular! Bunu seçti: 'Beni yakın'

Takvimler 2019 yılının eylül ayını gösterdiğinde 22 yaşındaki McDougal, bir saldırıya uğradı. Batı Avustralya Bölge Mahkemesinde gerçekleşen duruşmada Callan Stuart Murray, saldırdığı ve işkence yaptığı gerekçesiyle 10 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ülkenin sosyal medya ağlarında kararın açıklanmasının ardından bir tartışma da yaşandı. Zira bu işkenceleri sadece McDougal'a değil pek çok kişiye uygulamış olabilir ve bu sebeple de daha caydırıcı bir cezanın verilmesi gerektiği söyleniyor.

Öte yandan çete üyesi olmayan ama üye gibi davranıp McDougal'ı çeteye almaya çalışan Murray, genç adama yapılanlardan sorumlu. Mahkeme, kasten ağır bedensel zarar verme suçlamasını kabul ederken, özgürlükten yoksun bırakma suçlamasını düşürüldü.

2019 YILINDA YAŞANDI: ÜÇ SEÇENEK SUNDULAR! 'BENİ YAKIN'

Genç adama gerçekleştirilen saldırı toplamda üç saat sürdü ve  16 Eylül 2019'da Murray'in evinin yakınlarında gerçekleşti. Mahkeme, 28 yaşındaki Murray'in 22 yaşındaki McDougal'ı, gitmemesi halinde ailesini tehdit ederek nasıl evine çektiğini duydu.

McDougal önce beyzbol sopasıyla dövüldü ardından ateşe verilmek, tüm kemiklerinin kırılması ya da uzuvlarının kesilmesi gibi işkence yöntemlerinden birini seçmesi istendi. Mahkeme kayıtlarıyla ortaya çıktığı kadarıyla McDougal 'ateşle yakılmayı' seçti. Murray, McDougal'ın başına benzin döktü ve alevi harlamak için de özel bir kaynak makinesi kullandı.

The West'te yer alan haberde, yaşanan dehşet verici olayın ardından McDougal'ın yüzü ve göğsünde yanıklar oluştuğu ve yaklaşık üç hafta kadar yoğun bakımda kaldığı yazıyor. McDougal, 2 yıl geçmesine rağmen Avustralya basınında yer alan haberlere göre halen hem bedenen hem de psikolojik olarak yan etkilerini görüyor.

TELEFONDA KAYIT ALTINA ALDILAR

Davanın yargıcı Wendy Gillan işlenen suçu 'iğrenç', 'anlamsız' ve 'acımasız' olarak nitelendirdi ve Murray'i sekiz buçuk yıl şartlı tahliye dışı süreye mahkum etti. McDougal ifadesinde, eskiden olduğu gibi 'mutlu, kendine güvenen bir adam' olmadığını söyledi.

Murray'ın neden McDougal'ı hedefe aldığı ve saldırdığı ya da işkence ettiğini bilmiyor. Aynı zamanda şiddet anı bir telefon ile kayıt altına alındı. Videoyu kayıt altına alan kız arkadaşı Emily Whitfield da beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, kadının Murray'den korktuğunu duydu, ancak McDougal'ın telefonunu aldı, Murray'den gelen mesajları sildi ve kurbana yardım edemedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.