Hava Durumu

39. İstanbul Film Festivali de koronavirüsü nedeniyle ertelendi

Bu yıl 10-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali, Corona virüsü salgını nedeniyle ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2020 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2020 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
39.  İstanbul Film Festivali de koronavirüsü nedeniyle ertelendi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve her yıl heyecanla beklenen pek çok filmi ve yeni keşifleri sinemaseverlerle buluşturan İstanbul Film Festivali'nin bu yıl 10-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyordu. Festivalinin programının ise 17 Mart'ta açıklanacağı duyurulmuştu.

Ancak tüm dünyada hayatı sekteye uğratan ve sinema dünyasını da derinden etkileyen Corona virüsü salgını, tahmin edildiği gibi İstanbul Film Festivali'ni de etkiledi. 39. İstanbul Film Festivali, Corona virüsü salgınına bağlı kaygılar nedeniyle ertelendi.

İstanbul Film Festivali yönetimi tarafından paylaşılan açıklamada, festivalin yıl içinde ileri bir tarihe ertelendiği, bu tarihin ise önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi. Türkiye ve komşu ülkelerden Köprüde Buluşmalar'a katılan proje ve filmlerin uluslararası sunumları ise internet üzerinden 14-17 tarihleri arasında yapılacak.

İstanbul Film Festivali'nden önce SXSW Film Festivali, MipTV, Canneseries, 21. Selanik Belgesel Festivali gibi pek çok festival ve etkinlik Corona virüsü nedeniyle iptal edilmiş veya ertelenmişti. Türkiye'de ilk Corona virüsü vakasının görüldüğünün resmi olarak açıklanmasıyla birlikte 39. İstanbul Film Festivali'nin ertelenmesi de an meselesiydi.

Bu yıl İstanbul Film Festivali'nde Rear Window'dan Vertigo'ya, North by Northwest'ten The Birds'e usta yönetmen Alfred Hitchcock'un renkli çektiği 15 filmin, Hitchcock Renkli seçkisi kapsamında sinemaseverlerle buluşacağı açıklanmıştı. Ayrıca Atıf Yılmaz'ın yönettiği, Müjde Ar'ın başrolünde yer aldığı Asiye Nasıl Kurtulur'un restore edilmiş kopyasının da festivalde gösterileceği duyurulmuştu. Öte yandan bu yıl festivalde yedi kategoride ödül verilmesi planlanıyordu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.