Hava Durumu

5 Farklı saç problemi için 5 farklı çözüm!

Her saç kendine özgü bir bakıma ihtiyaç duyar. Kimisi kepek probleminden yakınırken, kimisi elektriklenme sorunu yaşar. Her sorunun başka bir çözümü vardır. Saç problemleri ile nasıl başa çıkabileceğinize dair çözümlerin hepsi bu yazıda.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2021 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
5 Farklı saç problemi için 5 farklı çözüm!

Nem kaybı

Yazın sıcaktan ve güneşten, kışın ise soğuklardan dolayı saçlar nem kaybedebilir. Saçların çok nem kaybetmemesi için krem ve yağ kullanmak önemli. Kış aylarında hindistancevizi yağından ziyade shea yağı saçlara daha fazla yararlı olur. Nem kaybını önlemek için maskelerden ve kremlerden yararlanabilirsiniz.

Saç dökülmesi

Özellikle mevsim geçişlerinde bu sorun daha çok artsa da her mevsim karşılaşılabilecek bir problemdir. Sardunya sabunu ile saçlarınızı yıkayıp durularken mutlaka saç diplerinize tırnaklarınızı değdirmeden parmak uçlarınızla masaj yapabilirsiniz. Bu saç diplerinizdeki kan dolaşımını hızlandıracak ve saç köklerinizi güçlendirecektir. Ayrıca bir tutam biberiyeyi 20 dakika kaynattıktan sonra süzüp saçlarınızı bu suyla duruladığınızda biberiye yeni saç oluşumunu sağlayacaktır.

Kepek

Kepek sorunu saçlarda nemin azalması ve kuruyan saç diplerinin pul pul dökülmesi sonucu olur. Kepek sorununu saçlarınızı nemlendirerek giderebilirsiniz. Özellikle seçtiğiniz şampuan saç derinizin kurumasına ve kepeklenmesine neden olabilir bu nedenle şampuanınızı iyi seçmenizde fayda var. Saçlarınızı çok iyi duruladığınızdan da emin olmanız gerekir. Daha sonra zeytinyağı bal ve yumurtadan yapabileceğiniz maskeyi haftada 1 kez uyguladığınızda saçlarınızın daha çok nem kazandığını ve ve kepek sorununuzun ortadan kalktığını göreceksiniz.

Elektriklenme

Özellikle sentetik malzemeler bunun yanında yün, pamuk gibi tekstil ürünleri saçın daha çok elektriklenmesine neden olur. Eğer saçlarınız elektriklenmesin istiyorsanız ipek bir eşarp kullanabilirsiniz. Ya da saten kumaşlardan yararlanabilirsiniz. Berelerinizin içine yastık kılıfınızın üzerine ipek ya da saten koyduğunuzda saçlarınızın daha az elektriklendiğini göreceksiniz.

Saçların kırılması

Cansız ve güçsüz saçlar kırılmaya daha müsaittir. Özellikle kuru bir yapıya sahiplerse uçlardan çatallaşmaya başlarlar. Eğer saçlarınızda kırıklar cirit atıyorsa önce onlardan kurtulmanız gerekir bu nedenle saçlarınızdaki kırıkları aldırmak doğru bir seçenek olcaktır. Daha sonraysa saçlarınız kırılmasın diye saç uçlarınızı argan yağı ile nemlendirmenizi öneririr. Kuru saçlar elastikiyetlerini kaybettikleri için çok daha çabuk kırılacaklardır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.