Hava Durumu

5 litrelik ayçiçek yağı PTT'de 85, markette 74 TL

Başta temel gıda ürünleri ve ayçiçeği yağı fiyatlarındaki önlenemeyen artışa çare olarak PTT'nin internet sitesi üzerinden ucuz ürün satışına başlayacağı duyurulmuştu. PTT'de 5 litrelik ayçiçek yağının 85,01 TL'den, markette ise aynı yağın 74,95 TL'den satıldığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2021 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2021 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
5 litrelik ayçiçek yağı PTT'de 85, markette 74 TL

Temel gıda ürünleri ve ayçiçek yağı fiyatlarında önlenemeyen artışa çare olarak PTT'nin Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ), Tarım Kredi Kooperatifleri'nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve Çaykur ürünlerinin de online satış yapan PttAVM.com'a dahil edilerek, bu kooperatiflerin şubesinin bulunmadığı yerlerde de internet üzerinden indirimli ürün satışına başlandığı duyurulmuştu.

Aynı marka 5 litrelik ayçiçek yağının büyük marketlerde 74,95 TL'den satıldığı, e-ticaret sitelerinde 78 liradan başlayarak satıldığı görüldü. PttAVM.com'da ise aynı ürünün fiyatı 85,01 TL.

2020'DE YÜZDE 29.9 ARTTI

En yoksul kesimin harcamalarının en az üçte birini ayırmak zorunda kaldığı gıda harcamaları geçen yıl aralık ayında, bir önceki aya göre yüzde 3,2 oranında artmıştı.

Gıda harcamalarında 2020 yılının tümünde bir önceki yıla göre yaşanan fiyat artışı ise yüzde 29,9 olarak gerçekleşmişti. Dört kişilik bir ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması ise aralıkta 3 bin 146 liraya çıktı.

AĞIR CEZALAR SİZLERİ BULABİLİR

Meyve, sebze ve bakliyatta ciddi fiyat artışlarının olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Cuma namazı sonrası yaptığı açıklamada, Ticaret Bakanlığı'nın denetimleri artırdığına dikkat çekerek "Önümüzdeki bir ay içerisinde biz bu işi çok daha kontrollü bir şekilde yürüteceğiz. Çünkü vatandaşın bu noktada ezilmesine tahammül edemeyiz. Beyaz ette kırmızı ette aynı süreci takipte tutuyoruz, takipte tutmaya da devam edeceğiz. Buradan bütün esnaflarımıza sesleniyorum. Eğer bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir. Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın ve vatandaşımıza da zulmetmeyin." demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.