Hava Durumu

8 askerin şehit düştüğü tepe ele geçirildi!

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında TSK ve ÖSO, Afrin'in Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köylerini teröristlerden temizleyerek Raco belde merkezinin girişine ulaştı. 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
8 askerin şehit düştüğü tepe ele geçirildi!

Afrin'e yönelik yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 42. günde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Afrin'in kuzeybatısındaki Raco beldesine bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri ile Bilal köy tepesini YPG/PKK-DAEŞ'ten kurtardı. Böylece, Raco beldesinin merkezinin girişine ulaşılmış oldu. İlerleme sırasında, dün TSK unsurlarının teröristlerle çatışmasında 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.

120 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DAEŞ'in işgalindeki Afrin'de biri belde merkezi, 91'i köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 21'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 120 noktayı ele geçirdi.

JETLER BOMBA YAĞDIRDI

Öte yandan harekat kapsamında Afrin kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler, savaş uçakları tarafından vuruldu. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.