Hava Durumu

9-10 Şubatta "Proses Emniyeti Sanal Sempozyumu" düzenlenecek!

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda yaşanan birçok farklı gelişme, sanayinin işleyişinde ve dolayısıyla güvenliğinde değişimi zorunlu kılıyor. Bu kapsamda, ülkemizin en büyük Sanayi Odalarından biri olan Kocaeli Sanayi Odası, 9-10 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek "Proses Emniyeti Sanal Sempozyumu" ile yeni yaklaşımların tartışılacağı bir platform oluşturacak.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
9-10 Şubatta "Proses Emniyeti Sanal Sempozyumu" düzenlenecek!

 Kocaeli Sanayi Odası koordinatörlüğü ve Chem Media/Artkim Group organizasyonu ile düzenlenecek sempozyumun konu başlıkları "Kimya ve Sürdürülebilirlik" ve "Dijitalleşmenin Proses Emniyetine Etkileri".

Kamu kuruluşları, üniversiteler ve sektör STK'ların destek ve katılımı ile organize edilecek sanal sempozyumla eşzamanlı olarak bir sanal sergi alanı da oluşturulacak. Ulusal ve uluslararası vizyoner konuşmacılar sempozyumda bilgi ve birikimlerini sanal ortamda katılımcılar ile paylaşırken, sanal sergi alanında ise bu çerçevede ürün/hizmet/danışmanlık sunan firmalar ile ziyaretçilerin bir araya gelerek yeni iş fırsatlarının oluşması hedefleniyor.

"Proses Emniyeti Sanal Sempozyumu" 9 Şubat 2021'de, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nun yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. Moderatörlüğü Polisan Kimya Genel Müdürü M. Selçuk Denizligil tarafından yapılacak etkinliğin ilk gününün konu başlığı "Kimya ve Sürdürülebilirlik" olacak ve endüstrinin önde gelen isimleri yorum ve düşüncelerini izleyicilerle paylaşacak. 10 Şubat 2021 tarihinde yapılacak etkinliğin ikinci gününün konu başlığı ise "Dijitalleşmenin Proses Emniyetine Etkileri". Moderatörlüğü HKTM Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Tunç Atıl tarafından yapılacak bu oturumda, özellikle pandemi döneminde önemi daha da fazla anlaşılan dijitalleşmenin endüstriye ve proses sistemlerine sunacağı yeni yaklaşımlar mercek altına alınacak.

Sanayi ve Proses Emniyeti

"Proses Emniyeti Yönetim Sistemleri" mühendislik ve tasarım uygulamaları kullanılarak endüstriyel tesisler tarafından dizayn ediliyor ve uygulanıyor. Bu sistemler; özellikle yanıcı veya patlayıcı kimyasalların kaza durumunda sebep olabileceği büyük felaketleri önlemek, çevreye yayılımını ve etkilerini en aza indirmek için tüm süreçleri bütün halinde ele alan disiplinli bir model olarak yönetiliyor. Elbette bu model oluşturulurken, etkileşimde olduğu "Sürdürülebilirlik" ve "Dijital Dönüşüm" gibi diğer kavramların da tasarım sürecine teknolojik gelişmeler ışığında entegre edilmesi gerekiyor. Bu konular, 9-10 Şubat 2021 tarihleri arasında düzenlenecek "Proses Emniyeti Sanal Sempozyumu"nda, endüstrinin önde gelen isimleri tarafından ele alınacak. Ücretsiz kayıt için https://lnkd.in/ePNG4nr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kocaeli Sanayi Odası

Kocaeli Sanayi Odası, Türkiye'nin 11. Sanayi Odası olarak faaliyetlerine 22 Haziran 1989 yılında 457 sanayi kuruluşuna, 6 çalışanı ile hizmet vererek başlamıştır. Kısa sürede gelişimini tamamlayan KSO, 1995 yılında Kocaeli Fuarı'nın içerisinde hizmet verdiği çağdaş binasına taşınmıştır.  

Bugün ise dünyadaki gelişmelere adapte olmuş bir kurum olarak 32 çalışanı ile 3000'i aşkın sanayi kuruluşuna İzmit Merkez, Çayırova, Dilovası, Gebze ve İMES OSB'deki ofisleri ile hizmet vermektedir. Kocaeli Sanayi Odası; yasalardan gelen üyelik ve belge hizmetlerinin yanı sıra üyelerinin ihtiyaçları ve önerileri doğrultusunda eğitim ve seminer organizasyonları, devlet destekli proje geliştirme ve yürütme, araştırma ve kamuoyu yaratma çalışmaları, uluslararası ilişkiler etkinlikleri, ödül ve fuar organizasyonları, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi iş geliştirme faaliyetlerini yürütmektedir. 

"Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri, Sektörel Performans Ödül Organizasyonu, Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı ve Proses Emniyeti Sempozyumu" gelenekselleşen ve marka değeri giderek artan etkinliklerinin başında gelmektedir.

Chem Media

Yaklaşık 20 yıldır kimya sektörüne yönelik fuarlar düzenleyen ve yayıncılık yapan Artkim Group, 2013 yılında ihtisaslaşarak; Chem Media markasını yaratmış, Kimya Medya Yayıncılık ve İnsan Kaynakları Tic. A.Ş. firmasını faaliyete geçirerek sektörel yayın, kongre, konferans, dijital platform (E-Bülten, Portal, Turkchem TV), ajans ve insan kaynakları hizmetlerini tek bir çatı altında toplamıştır. Chem Media, Turkchem.net kimya sanayi haber portalı, 7 sektörel yayın, online, basılı katalog ve insan kaynakları web sitesi ile kimya sektörünün tüm tanıtım faaliyetlerini yurt içi ve yurt dışı pazara ulaştırmaktadır.

Chem Media; kimya sektöründe faaliyet gösteren üretici ve satıcı firmaları bir araya getiren sektörel yayınlarıyla, sektöre dair güncel bilgileri, bu sektörün hedef pazarına iletmekte ve pazarın büyüyüp gelişmesine katkıda bulunmaktadır. İlkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışı ile kimya sektörünün ihtiyacı olan kaliteli, doğru ve etkin basılı ve online pazarlama araçlarını, 20 yıllık yayıncılık ve danışmanlık deneyimi ile harmanlayarak sunmaktadır.

Kimya sektörünün spesifik alanları ile ilgili yayınlarımız bulunmaktadır. Bu yayınlarımız; Turkchem Dergisi, Turkcoat Dergisi, Life Sciences&Ingredients Dergisi, Putech&Composites Dergisi, Industrial Paint&Surface Dergisi, Boyatürk&Yapı Kimyasalları Dergisi, Adhesive&Bonding Dergisi ve Türkiye Kimya Sanayi Kataloğu'dur.

Chem Media iştiraki olan; Kimya sektörünün tek YouTube kanalı Turkchem Tv ile yayın hayatında yer almaktayız. Turkchem Tv; video röportajlar, fabrika ziyaretleri, webinar ve teknik sunumlar ile sektörün nabzını tutuyor. Bu çalışmalar aynı zamanda; Turkchem net'te, YouTube kanalımızda ve Linkedin sosyal medya hesaplarında paylaşılmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.