Hava Durumu

900 çalışanını Zoom üzerinden 3 dakikada kovan CEO'ya tepki yağıyor

İnternet üzerinden mortgage kredisi veren Better.com şirketi, üç dakika süren bir Zoom toplantısında 900 çalışanı birden işten çıkardı. Görüntüler viral olurken, CEO Vishal Garg'a tepki yağıyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2021 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2021 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
900 çalışanını Zoom üzerinden 3 dakikada kovan CEO'ya tepki yağıyor

ABD ve Hindistan'da internet üzerinden mortgage kredisi veren Better.com şirketi, bir Zoom toplantısıyla 900 çalışanını birden işten çıkardı. Şirketin yaklaşık yüzde 15'inin kovulduğu haberini son dakikada planlanan ve üç dakika süren toplantıda soğukkanlılıkla duyuran CEO Vishal Garg'a tepki yağıyor.  

'BURADAYSANIZ, ŞANSSIZ GRUPTASINIZ DEMEKTİR'

Garg toplantıda "Size iyi haberlerle gelmiyorum. Eğer şu an buradaysanız, işten çıkarılan şanssız grubun arasındasınız demektir. Bu işyerindeki görevinize şu andan itibaren son verilmiştir" ifadelerini kullandı. Sosyal medyada viral olan görüntülerde Garg, toplu işten çıkarma için verimlilik ve üretkenlikten söz ederek "Piyasa değişti... Hayatta kalmak için ona göre hareket etmeliyiz. Nihayetinde bu benim kararımdı ve benden duymanızı istedim" diyor. "Bunu yapmak istemiyorum" diyen Garg, "Son yaptığımda ağladım. Bu sefer daha güçlü olmayı umuyorum" ifadelerini kullanıyor.

Twitter'da toplantıya katılan farklı çalışanlar tarafından paylaşılan görüntülerde, haberi alan bazı kişilerin öfkeyle iç geçirdiği, bazılarının "Dalga geçiyor olmalısınız" diye evlerinden tepki gösterdiği duyuluyor. 

GEÇEN HAFTA 750 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDILAR

Japon bankası Softbank tarafından desteklenen ve Forbes dergisine göre geçen hafta 750 milyon dolarlık yatırım alan şirketin, ABD'de tam da tatil sezonu yaklaşırken böyle bir karar alması tepki çekti. Daily Beast'e konuşan çalışanlar, toplantıya giden süreci öfkeyle anlatırken, karara tepki gösterdi.

BİLGİSAYARLAR KAPANDI, TATİLDEKİLER ÖĞRENEMEDİ

Buna göre, toplantının hızla son bulmasının ardından kovulan çalışanların bilgisayarları otomatik olarak kapandı; son dakikada planlanan toplantıya katılamayanlar ne olduğunu anlayamadı. Bazı çalışanlar ise tatilde oldukları için işten çıkarıldıklarını geç öğrendi. 

'BİZİ ÇÖP GİBİ ATTILAR'

Amerikan haber sitesi Daily Beast'e konuşan bir kişi, "Bizi çöp gibi attılar. Başından beri buradaydık ve şirket için çok çalışmıştık" dedi. Bir diğer işten çıkarılan çalışan ise "En fazla üç dakika sürdü. Üzgün bir ifade takındı. Ne kadar samimiydi, bilmiyorum" diye konuştu.

'25 HAFTALIK HAMİLEYİM'

Bir kadın çalışan ise "25 haftalık hamileyim ve mart ayında doğum yapacağım. Sigortam bitince ne yapacağımı bilmiyorum. Doğuma bu kadar kısa süre kala yeni bir iş mi arayacağım? Gerçekçi olalım, işverenler 25 haftalık hamile olan ve üç ay içinde izne çıkacak birisine iş vermek istemeyecektir" tepkisini gösterdi.

ŞİRKET 'OFANSA GEÇECEKMİŞ'

Better.com'un mali işler müdürü Kevin Ryan ise kararı savunarak, 'radikal şekilde değişen' emlak piyasasında şirketin daha az personelle 'ofansa geçeceğini' öne sürdü.

Şirketin CEO'su Garg, geçmişte de çalışanlarını 'bir avuç aptal yunus'a benzettiği e-postası ile haberlere konu olup tepki çekmişti.

Heartless: https://t.co/MTujpYNCgV CEO Vishal Garg fires 900 employees on zoom call weeks before Christmas pic.twitter.com/MXzGmh278z

-- 3 Green Candles
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.