Hava Durumu

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'ı ağırlıyor

Mircea Lucescu yönetiminde çıktığı ilk maçta Ukrayna'ya 2-0 yenilerek ağır yara alan Milliler, bugün grup lideri Hırvatistan'ı ağırlayacak. Ay-yıldızlılar Dünya Kupası umutlarını sürdürebilmek için zorlu mücadeleyi kazanmak zorunda.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2017 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2017 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'ı ağırlıyor

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 8. maçında bu akşam sahasında Hırvatistan ile karşılaşacak. Eskişehir'deki Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.45'te başlayacak ve TV8'den canlı yayınlanacak. Mücadelede, Macaristan Futbol Federasyonundan hakem Viktor Kassai düdük çalacak. Kassai'nin yardımcılıklarını Vencel Toth ve György Ring yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Adam Farkas olacak.

KADER MAÇI

Elemelerde I Grubu'na istediği gibi başlayamayan milli takım, son üç maçını kazandıktan sonra Ukrayna'ya deplasmanda mağlup olarak gruptan çıkma şansını zora sokmuştu. Grupta yaptığı 7 maçın üçünü kazanan milliler, 2'şer beraberlik ve yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar, grupta 11 puanla 4. sırada yer alıyor. A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan'ı mağlup ederek, Rusya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürmek istiyor.

Hedef 3'te 3

Ukrayna'ya deplasmanda 5 maçlık yenilmezlik serisi sona eren A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan maçıyla yeniden çıkışa geçmek istiyor. Grupta 11 puanla 4. sırada yer alan milli takım, son 3 maçını kazanarak Dünya Kupası'na katılmayı hedefliyor.  A Milli Futbol Takımı'nda golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın kart cezası sona erdi. Burak, sarı kart cezası nedeniyle Ukrayna karşılaşmasında oynayamamıştı. Deneyimli futbolcu, ay-yıldızlı forma ile attığı 23 golle, milli takımın en golcü ikinci ismi konumunda bulunuyor.

HIRVATLAR LİDER

Teknik Direktör Ante Cacic yönetimindeki Hırvatistan, Türkiye maçı öncesi I Grubu'nda topladığı 16 puanla lider durumda bulunuyor. 7 maçta tek yenilgisini İzlanda deplasmanında alan Hırvatistan, evinde ay-yıldızlılarla oynadığı maçtan da 1-1 beraberlikle ayrılmıştı. Hırvatlar, kalan 5 maçta ise galibiyet elde etti.

RAKİTİC SAKAT

Hırvatistan'da Ivan Rakitic kadrodan çıkarıldı. Hırvatistan Futbol Federasyonu, Barcelona'nın yıldızı Ivan Rakitic'in Türkiye'ye karşı forma giyemeyeceğini duyurdu. Hırvatistan Teknik Direktörü Ante Cacic, Kosova maçının ardından yaptığı açıklamada yıldız oyuncunun her iki bacağından da problemi olduğunu söylemişti. 29 yaşındaki futbolcu, A Milli Takım ile oynanacak maçın kafilesinde yer almadı.

551. MAÇ

A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile yapacağı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu sekizinci hafta maçıyla 551. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 94 yıllık tarihinde 290'ı resmi, 260'ı özel olmak üzere geride kalan 550 maçta, biri hükmen olmak üzere 208 galibiyet aldı, 127 kez berabere kaldı, 215 kez de rakiplerine yenildi.

724 GOL ATTIK

Ay-yıldızlı ekip, 236'sı deplasmanda, 235'i evinde, 79'u da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 724 gol attı, kalesinde 796 gol gördü. A Milli Takım, bugüne dek 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 550 karşılaşmanın 472'ini Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 22'sini Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.