Hava Durumu

A Milli Takımımız Karadağ'la 2-2 berabere kaldı!

A Milli Futbol Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu dördüncü maçında Karadağ'ı konuk etti. Ay-yıldızlılarımız, 2-0 öne geçtiği karşılaşmanın uzatma anlarında yediği golle 2-2 berabere kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2021 23:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2021 23:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
A Milli Takımımız Karadağ'la 2-2 berabere kaldı!

Beşiktaş Park'ta oynanan ve TRT1'den canlı yayınlanan kiritik mücadelede millilerimiz, Cengiz Ünder'in 9. dakikada attığı klas gol ile 1-0 öne geçti. Yusuf Yazıcı, 31. dakikada farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Karadağ, 40. dakikada Marusic ile farkı 1'e indirdi: 2-1

İlk yarı Ay-yıldızlı ekibimizin 2-1'lik üstünlüğü sona erdi. A Milliler ikinci yarıda yakaladığı pozisyonları gole çeviremezken Karadağ, 90+7'de Radunovic'in serbest vuruştan attığı golle 2-2'lik eşitliği yakaladı.

Mücadele bu skorla sona erdi. A Milli Futbol Takımımız puanını 8'e Karadağ 7'ye yükseltti.

Eksikler

İngiltere'nin uyguladığı yeni tip koronavirüs tedbirleri sebebiyle Türkiye'ye gelemeyen Ozan Kabak, Ozan Tufan ve Çağlar Söyüncü'nün yanı sıra bu ülkeden geç saatlerde İstanbul'a gelen Halil Dervişoğlu, kadroda yer almadı.

Milli takımda sakatlığı nedeniyle bugün kadrodan çıkarılan Umut Meraş da bir diğer eksik oldu. Umut Meraş'ın yerine kadroya dahil edilen Rıdvan Yılmaz ise yedekler arasında yer aldı.

Halil Akbunar ve Abdülkadir Ömür de sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılan diğer isimler olmuştu.

Karşılaşmayı 17 bin taraftar izledi

Türkiye'nin Karadağ ile oynadığı karşılaşmada tribünlerde 17 bin taraftar yer aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir mücadeleyi, Karadağ Futbol Federasyonu Başkanı Dejan Savicevic ile birlikte takip etti.

2021'deki 10. maç

Milliler, Karadağ mücadelesiyle 2021 yılındaki 10. maçına çıktı.

Bu yıl oynadığı 9 maçta 4 galibiyet alan milli takım, 2 beraberlik ve 3 de yenilgi yaşadı. Bu karşılaşmalarda 15 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 14 gol gördü.

Milli takım, bu yılın ilk maçında 24 Mart'ta Hollanda ile karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlı ekip, 2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu ilk maçında İstanbul'da rakibini 4-2 yendi.

Grubun ikinci karşılaşmasını İspanya'da Norveç ile oynayan Türkiye, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Milliler, gruptaki üçüncü maçında ise sahasında Letonya ile 3-3 berabere kaldı. Ay-yıldızlı ekip, Azerbaycan ile Alanya'da oynadığı özel maçı 2-1 kazanırken, millilerin Antalya'da Gine ile oynadığı özel maç 0-0 sona erdi.

Milli takım, EURO 2020 öncesinde oynadığı son özel maçta ise Almanya'da Moldova'yı 2-0 yendi.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2020'nin açılış karşılaşmasında İtalya'ya 3-0, ikinci maçında Galler'e 2-0 ve grubun son maçında da İsviçre'ye 3-1 kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.