Hava Durumu

Aamir Khan hakkında bilmeniz gereken 10 bilgi!

İşte Aamir Khan'ın hayatıyla ilgili bilmeniz gereken 10 bilgi...

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2021 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2021 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aamir Khan hakkında bilmeniz gereken 10 bilgi!

Hindistan'da sevildiği kadar Türkiye'de de sevilen, filmleriyle çokça konuşulan ve oldukça başarılara imza atan, her filminin altında en az bir mesaj yatan dünyaca ünlü oyuncu ve yönetmen Aamir Khan hakkında ne kadar şey biliyoruz?

1- Mumbai'de doğdu

Ciddi bir hayran kitlesine sahip olan Aamir Khan 14 Mart 1695'te Mumbai'de dünyaya geldi. Aslen Afgan olan Aamir Khan oyunculuğa da henüz sekiz yaşındayken adım atmış.

2- Spora ilgili

Sadece film sektöründe değil anlaşılan o ki sporda da başarılı bir isimmiş Aamir Khan. Okul günlerinde tenisle ilgileniyormuş ve okulunu eyalet düzeyindeki şampiyonalarda temsil etmiş. Her tenise ilgi duyan insan gibi Aamir Khan da sıkı bir Roger Federer hayranı.

3- Satranca da

Sadece tenise değil masa oyunlarına da ilgisi varmış Aamir Khan'ın. Hatta öyle basit bir ilgi değil takıntı derecesinde seviyormuş. E onca güzel film de zaten bolca beyin jimnastiğine gerek duyuyor demek ki.

4- Yemek bozukluğu çekiyor

Eşi Kiran Rao'ya göre yeme bozukluğu çekiyormuş. E gayet doğal, olabilir. Bir filmine bakıyoruz şişko bir adam olarak çıkıyor bir filmine bakıyoruz sanki fitnees şampiyonu. Mesleki deformasyon denilebilir. Bir de aramızda kalsın eşinin ifadesine göre banyo yapmayı da pek sevmezmiş. Biraz yüzüm buruştu bu haberi duyunca ama n'apalım kusursuz insan yok.

5- Zararlı alışkanlıklardan nefret ediyor

Aldığımız bir habere göre de sigara ve alkolden nefret ediyormuş Aamir Khan. Anlayacağınız tam bir Yeşilaycı çıktı ünlü aktör ve yönetmenimiz. Fakat profesyonel de. Film gereği içmesi gerekirse de karşı çıkmıyormuş. Örnek alınası biri. 

6- Ödül törenlerine katılmıyor

Şan ve şöhreti de elinin tersiyle iten mütevazı bir yapısı var Aamir Khan'ın. İngiltere'deki Madam Tussauds Balmumu Müzesi tarafından balmumu heykelinin yapılması teklifini geri çevirmiş. "Bu, benim için önemli bir şey değil. İnsanlar isterlerse benim filmlerimi izlerler zaten" diyerek gerek duymamış. Enteresan bir bakış açısı gerçekten.

Sadece bunla kalmayıp ödül törenlerine de katılmıyor. Hak eden kişilere dağıtılmadığı fikrinde. Zamanında çok hor görmüşler bu adamı. Şimdi de ödül üstüne ödül alıyor ama hiçbirini almaya gitmiyor. 

7- En yüksek hasılatı yapan film

'PK' filmini hemen hemen hepimiz işlemişizdir. İzleyip de sevmeyen var mıdır pek sanmıyorum. Başrolünde de Aamir Khan var. 'PK' adlı film tüm zamanların en yüksek hasılat yapan Hint filmi ünvanına sahip.

8- Bay Mükemmel

Lakabı 'Bay Mükemmel'miş Aamir Khan'ın. Çünkü işinde mükemmelliyetçi bir tavrı olduğu söyleniyor. E onca başarılı filmden de bu beklenirdi zaten. Bollywood'da bir aktörün tek seferde birkaç filmde çalışması ve senaryo tamamlanmadan doğaçlama filmlerin çekilmesine oldukça da karşı. Tek seferde film çekme bitmiş bir senaryo olması kurallarına büyük bir önem veriyor.

9- En etkili 100 insan

Başarılar üstüne başarılara koşan Aamir Khan 2019 yılında TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 insanı arasında gösterilmiş. Aynı zamanda da tahmin etmesi zor olmaz Bolywood'un en çok kazanan oyuncusu. 

10- Köpeğinin ismi 'Sharukh'

En çok şaşırdığım özelliği de bu sanırım. Köpeğinin ismine 'Sharukh' adını vermiş. Bu ismi vermesinin sebebi de bir diğer Bolywood yıldızı Shah Rukh Khan ile arasının iyi olmamasından sebepmiş. Açıkçası Aamir Khan köpeğini seviyor mu sevmiyor mu pek anlam veremedim. Adamı aşağılamak için köpeğine bu ismi verdiyse de köpeğini neden aşağılıyor. Kafa karıştırıcı bir hamle olmuş. Yakışmadı Aamir Khan.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.