Hava Durumu

AB ile Türkiye arasında kritik görüşme

AB ile Türkiye arasında bugün Varna'da kritik bir görüşme yapılacak. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi gibi konuların ele alınacağı görüşmenin "kolay olmayacağı" belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2018 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2018 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AB ile Türkiye arasında kritik görüşme

AB ile Türkiye arasında bugün Varna'da kritik bir görüşme yapılacak. Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi gibi konuların ele alınacağı görüşmenin "kolay olmayacağı" belirtiliyor. Alman Die Welt gazetesine konuşan Kurz, Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmelerinin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Kurz, "Temel demokratik değerler ve insan hakları ihlalleri göze alınırsa Türkiye ile AB arasındaki üyelik görüşmeleri, Kopenhag kriterleri artık uygulanmadığı için sonlandırılmalı." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında bugün yapılacak zirvede, Ankara, Gümrük Birliğinin güncellenmesi, vize serbestisinin sağlanması, Suriyelilere yönelik mali yardımın hızlandırılmasını ve terörle mücadeleye yönelik somut adımlar atılmasını beklerken Brüksel de iki taraf arasındaki görüş farklılıklarının ele alınacağı zirvenin "kolay olmayacağını" belirtiyor ve "iş birliğini güçlendirmeyi" amaçlıyor.

Türkiye-AB Zirvesi, AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un ev sahipliğinde bugün Varna'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Junker'in liderliğinde gerçekleşecek.

Yerel saatle 19.00'da ev sahibi Borisov'un konuklarını karşılamasıyla başlayacak ve en az 2 saat sürmesi planlanan zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Zirvede, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere ekonomi, ticaret, güvenlik, terörle mücadele, dış politika gibi konuların yanı sıra Filistin, Balkanlar, Suriye, Arakan, Irak, Libya gibi bölgesel meseleler ele alınacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.