Hava Durumu

AB liderlerinden peş peşe Türkiye açıklamaları!

Avrupa Birliği Liderler Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de toplandı. Zirvede Türkiye ile ilişkiler ve Belarus'taki gelişmelerin baş gündem maddeleri olması beklenirken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Avusturya Başbakanı Kurz Yunanistan'a destek veren açıklamalar yaptı

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2020 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2020 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AB liderlerinden peş peşe Türkiye açıklamaları!

AB liderleri, başta Doğu Akdeniz'deki durum ve Türkiye ile ilişkiler ile Belarus konusu olmak üzere çeşitli gündem maddelerini ele almak için bugün ve yarın Brüksel'de bir araya geldi.

Normal zamanda 2 bin 500'den fazla gazetecinin takip ettiği zirve için aralarında AA foto muhabirinin de olduğu sadece 5 foto muhabirine akreditasyon verildi. Bu kişilere de zirve öncesi Kovid-19 testi yapıldı.

Önlemler nedeniyle gazetecilere açılmayan AB Konseyi binası büyük ölçüde boş kaldı.

Binanın girişinde talep yoğunluğu nedeniyle gazeteciler için özel masalar kurulan geniş alan şimdi bir sergiye ev sahipliği yaparken, basın odaları ve merkezinde kimsenin olmadığı görüldü.

AB liderlerinin zirve sonunda alınan kararları açıkladığı basın toplantısı salonu da, artık soruların internet üzerinden alınması nedeniyle aynı şekilde boş kaldı.

LİDERLERDEN PEŞ PEŞE TÜRKİYE AÇIKLAMALARI

Brüksel'de zirveyle ilgili bir açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilim konusunda AB üyeleri Yunanistan ve Kıbrıs'la dayanışma içinde olmalı" ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz konusunda konuşan bir diğer lider olan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ise, "Avrupa Birliği, Türkiye'ye içerisinde yaptırımların da olduğu net bir yanıt vermeli." şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.