Hava Durumu

ABD alarma geçti! Uzmanlardan art arda uyarılar geliyor

ABD tarihinin en ciddi iklim sorunlarından birisi yetkilileri harekete geçirdi. Uzmanlardan peş peşe uyarı ve açıklamalar geliyor...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 21:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD alarma geçti! Uzmanlardan art arda uyarılar geliyor

ABD'nin batı eyaletlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları hayatı olumsuz etkiliyor.

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi tarafından yapılan açıklamada, California'nın kuzey bölgesindeki San Joaquin Valley'de hava sıcaklığının bugün ve yarın 41 santigrat dereceyi aşabileceği uyarısında bulunuldu.

Eyaletin en sıcak bölgelerinden güney kesimindeki "Ölü Vadi"de ise sıcaklığın yarın sabahtan cuma gecesine kadar 47,8 dereceyi görebileceği kaydedildi.

Nevada, Oregon ve Washington eyaletlerinde de hava sıcaklığının 38 santigrat derece civarında seyredeceği belirtilerek halka zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları ve gerekli önlemleri almaları çağrısı yapıldı.

Ulusal Meteoroloji Servisi uzmanları, sıcaklığın mevsim normallerinin 10 derece kadar üzerine çıkacağına dikkat çekerek, bazı bölgelerde günlük sıcaklık rekorunun kırılabileceği tahmininde bulundu.

California'nın Redding bölgesinde dün sıcaklık 42,8 santigrat dereceyi görerek 2016'da görülen 39,5 rekorunu kırmıştı.

Öte yandan, Kuzey Amerika Kuraklık Gözlemi (NADM) adlı kuruluş, 26 Mayıs'ta yayımlanan raporunda, Kuzey Amerika'nın son 20 yılda ikinci büyük kuraklıkla karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

Las Vegas'taki hava durumu ofisi, "En sıcak günler Çarşamba ve Perşembe olacak ve hava sıcaklıkları bazı bölgelerde birkaç derece artarak günlük rekorlara ulaşacak" dedi.

NADM verilerine göre Kuzey Amerika kıtasının yüzde 28,3'ünün kuraklık tehdidi altında olduğu, şu ana kadar görülen kuraklığın ülkenin orta batı kesimindeki Arizona, New Meksika, Nevada, California ve Wyoming gibi eyaletlerde etkili olduğuna işaret edilmişti.

Oregon, Medford'daki hava durumu ofisi, sakinleri dışarıda 'yangın' riski konusunda uyarıyor. Bölgede yangınlar çıkmaya başladı bile.

Oregon, Medford'daki hava durumu ofisi, sakinleri dışarıda 'yangın' riski konusunda uyarıyor. Bölgede yangınlar çıkmaya başladı bile.

Önümüzdeki hafta sonu tekrar soğumaya başlamadan önce, sıcak ve kurak koşullar haftanın büyük bir bölümünde devam edecek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.