Hava Durumu

'ABD başkanı işi zıvanasından çıkardı'

İTÜ Mezunlar Zirvesi'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkanı Trump'ın tehdit dolu açıklamalarına sert çıktı. "ABD Başkanı işi zıvanasından çıkarmış gibi görünüyor" diyen Yıldırım, "ABD başkanına sesleniyorum, ne kadar güçlü olursa olsun her ülke egemendir" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2017 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2017 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'ABD başkanı işi zıvanasından çıkardı'

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mezunlar Zirvesi'nde konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. Konuşmasında ABD Başkanı Donald Trump'ın BM'de bugün oylanacak Kudüs tasarısıyla ilgili lehte oy kullanacak devletlere yönelik tehditvari açıklamalarına değinen Yıldırım, "BM Genel Kurulu'nda yapılan oylamada ABD yalnız kaldı. Genel Kurulda ABD aleyhine oy verecekleri tehdit etme noktasına kadar geldiler. ABD Başkanı işi zıvanadan çıkarmış gibi görünüyor. Buradan ABD başkanına sesleniyorum, Ne kadar güçlü olursa olsun her ülke egemendir. Kendi kararını verebilir. Güçlü olmak haklı olmak anlamına gelmez. Bu yanlışların mutlaka düzeltilmesi gerekiyor" dedi.

TÜRKİYE 3 KAT BÜYÜDÜ

Başbakan Yıldırım, konuşmasında Türkiye'nin ekonomik durumunu da değerlendirdi. "Türkiye'yi 3 kat büyüttük. Üniversite sayısı 186'ya çıktı. 7 milyonu aşkın üniversite öğrencisi var" diyen Yıldırım, "Bu hiçbir ülkede gerçekleşmeyen bir durum. Ülkemizde de son 6 yılda yakalanan en büyük büyüme oranı. Bu büyüme oranının tesadüfi olmadığını da ifade etmek isterim. Bazıları bunu da tabii sulandırmaya çalışıyorlar ama ne yaparsa yapsınlar, bu büyümenin arkasında güçlü bankacılık sistemi var, sağlıklı kamu maliyesi var, dinamik genç nüfus yapısı var, iş yapımına uygun birikim ve kültür var, mali teşvikler var. Yıl sonu büyümenin de 6,5-7 seviyesinde gerçekleşeceğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.