Hava Durumu

ABD çalkalanıyor! West Point'te kopya skandalı!

ABD'nin prestijli West Point Askeri Akademisi kopya skandalıyla çalkalanıyor. Korona nedeniyle uzaktan eğitim yapılan akademide, yaklaşık 70 öğrenci matematik sınavında kopya çekti

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2020 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD çalkalanıyor! West Point'te kopya skandalı!

ABD'yi kasıp kavuran corona virüsü, aldığı canların yanında bir skandalı da ortaya çıkardı. West Point Askeri Akademisi'nde corona virüsü salgını nedeniyle uzaktan eğitim alan 70'ten fazla öğrencinin matematik sınavında kopya çektiği ortaya çıktı.

Harp okulu öğrencilerinin çoğu Mayıs'taki sınavda kopya çektiğini itiraf etti. Bazı eğitmenlerin sınav kağıtlarından şüphelenmesiyle ortaya çıkan skandala karışan öğrencilerinden 72'sinin birinci sınıf, birinin de ikinci sınıfta okuduğu belirtiliyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre kopya çektiğini kabul eden öğrencilerinden 55'i altı aylık rehabilitasyon programına gönderildi. ABD medyasına göre bu öğrencilerin eğitimleri boyunca gözlem altında olacakları açıklandı.

OKULU BIRAKTILAR

Kopya çeken öğrencilerden bazıları, okulu bırakma kararı aldığı için haklarındaki disiplin soruşturması düşürüldü. Kopya çeken bazı öğrencilerin de yine öğrencilerden oluşan disiplin kuruluna çıkacakları belirtiliyor. Kurul, kopya çeken öğrencilerin okuldan mı atılacağına yoksa başka şekilde mi cezalandırılacağına karar verecek.

'YALAN SÖYLEMEZ, KOPYA ÇEKMEZ'

West Point'in Disiplin Kuralları'nda "Bir harp okulu öğrencisi yalan söylemez, kopya çekmez, çalmaz ve bunları yapanlara müsamaha göstermez" deniyor.

West Point'te bir mezuniyet töreni.

Akademinin komutanı Tuğgeneral Darryl Williams, okulun güçlü ve işleyen bir akademik standartı olduğunu belirterek öğrencilerin bu ilkelere uygun davranması gerektiğini söyledi.

44 YIL ÖNCE 153 ÖĞRENCİ ATILDI

Associated Press ajansına göre, West Point'teki en büyük kopya skandalı 1976'da yaşandı. Elektrik mühendisliği bölümünde kopya çektiği belirlenen 153 öğrenci okuldan atılmış ya da okulu bırakmıştı.

Ancak soruşturmanın yürütülüş biçimiyle ilgili şikayetler sonrasında bu öğrencilerin çoğu okula geri alınmış ve mezun olmalarına izin verilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.