Hava Durumu

ABD'den flaş açıklama! Türkiye'ye FBI ekibi gönderebiliriz

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili, "Suudilerin yardım talep etmesi halinde, ABD, Türkiye'ye FBI ekibi göndermeye açık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2018 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den flaş açıklama! Türkiye'ye FBI ekibi gönderebiliriz

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın bir numaralı destekçisi olmasından ötürü Kaşıkçı vakasıyla zorda kalan Beyaz Saray'dan konuyla ilgili bir açıklama daha geldi.

Başkan Yardımcısı Mike Pence, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturmaya yardım etmeye hazır olduklarını dile getirdi.

'HER ŞEKİLDE YARDIMA HAZIRIZ'

Hugh Hewitt'in radyo programına katılan Pence, 'Suudi Arabistan'ın talep etmesi halinde Washington'ın İstanbul'daki konsolosluğa FBI teknisyenlerini gönderip göndermeyeceği' sorusunu "Bence ABD her şekilde yardıma hazır" diye yanıtladı.

Batılı haber ajanslarına ve Amerikan medyasına konuşan Türk yetkililer ise Kaşıkçı'nın aynı gün İstanbul'a gelip konsoloslukta bulunan, aralarında Suudi Adli Tıp Kurumu Başkanı'nın da bulunduğu 15 Suudi yetkili tarafından öldürülüp cesedinin bir şekilde ortadan kaldırılıp konsolosluktan çıkarıldığına dair görüşlerini paylaşmıştı.

PENCE'DEN 'TRAJİK' YORUMU

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde Cemal Kaşıkçı için gösteri düzenleyenler arasında Nobel Barış Ödüllü Yemenli aktivist Tevekkül Kerman da vardı.

Pence, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair iddialardan derinden rahatsızlık duyduğunu, iddiaların doğru çıkmasının trajik olacağını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, şeffaf şekilde yürütülecek tam teşeküllü soruşturma çağrısında bulundu.

TRUMP: BİLMİYORUM, KONUŞMADIM

İlkin endişeli olduğunu ifade eden Trump, dünkü açıklamasında Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili hiçbir şey bilmediğini ve henüz bu konuda Suudi yetkililerle görüşmediğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.