Hava Durumu

ABD'den jet açıklama! İran'a yeni yaptırım geliyor

ABD Hazine Bakanlığı, aralarında Cosco Shipping Tanker Co ve China Concord Petroleum Co şirketlerinin bulunduğu kuruluşlara ve Çin vatandaşı bazı kişilere yaptırım uygulama kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2019 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2019 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den jet açıklama! İran'a yeni yaptırım geliyor

Dün Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu'na hitağp eden ABD Başkanı Donald Trump, 

"Dünyadaki ülkelerin karşısındaki en büyük tehlike İran'ın baskıcı rejimidir. Suriye'de ve Yemen'de savaşın sponsorluğunu yapmaktadırlar. İran'ın nükleer silahlara erişimini engellemek için ABD'yi İran'la yapılan berbat anlaşmadan çektim"

"Rejim şiddeti tırmandı ve provokasyonsuz saldırlarda bulundu. Suudi Arabistan'ın tesislerine gerçekleştirdiği saldırının ardından İran Merkez Bankasına hiç olmadığı kadar yaptırım uyguladık. İran'ın bu davranışları kabul edilemez ya da desteklenemez. Bu davranışlar devam ettiği sürece yaptırımlar daha da arttırılacak"

"İran halkı; onlar için çalışacak, onların parasını çalmayacak ve gelecek için çalışacak bir yönetimi hak etmektedir. İran'ın liderlerinin artık ileriye adım atmaları ve diğer ülkeleri tehdit etmeleri kesmelerinin vakti gelmelidir."

"Afganistan'da Taliban saldırılarına devam ediyor ancak müttefiklerimizle birlikte barış için çalışmayı asla bırakmayacağız" demişti.

Bu açıklamanın hemen ardından, ABD Hazine Bakanlığı İran'a yönelik yeni yaptırımlarını duyurdu.

Karara göre, aralarında Cosco Shipping Tanker Co ve China Concord Petroleum Co şirketlerinin bulunduğu kuruluşlara ve Çin vatandaşı bazı kişilere yaptırım uygulanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.