Hava Durumu

ABD'den şaşırtan Suriye çıkışı: 'İktidarı değiştirme niyetinde değiliz'

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Beyaz Saray yönetiminin Suriye'de iktidarı değiştirme amacı olmadığını ve siyasi sürece bağlılığını koruduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2018 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2018 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den şaşırtan Suriye çıkışı: 'İktidarı değiştirme niyetinde değiliz'

ABD'den Suriye'yle ilgili şaşırtan bir açıklama geldi. RİA Novosti ve Kommersant'a demeç veren ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın insanlık ayıbı işlediğini düşünüyoruz. O, acımasız bir savaş suçlusu, belki de şu anda dünyanın en büyük ve en acımasız savaş suçlusu. ABD, Esad'la hiçbir zaman iyi ilişkiler geliştirmeyecek olsa da, bizzat Suriye halkı tarafından gerçekleştirilecek siyasi sürece bağlılığımızı koruyoruz" dedi.

Suriye halkının kendilerini yönetecek kişiyi ve hükümeti kendisinin belirleyeceğini kaydeden Jeffrey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herhangi bir rejim değişikliği niyetimiz yok. Biz, bu rejimin kimyasal silah kullanımı, işkenceler, İran'ın dahli ve dolaylı da olsa IŞİD felaketinin bölgeye ve Avrupa'ya yayılması sonucunda oluşan bölgeye yönelik büyük tehditler, Avrupa, Türkiye, Lübnan ve Ürdün için yük oluşturan milyonlarca sığınmacı ile ilgili konularda öncelikle halkına, daha sonra komşularına ve uluslararası topluma karşı tutumunu değiştirme niyetindeyiz."

'BİRÇOK OLUMSUZLUK VAR ANCAK HEPSİ ESAD'LA BAĞLANTILI DEĞİL'

ABD'nin kabul edilemez bulduğu, Suriye hükümetinde beğenmediği ve gerçek barışın ve uluslararası toplumla ihtilafların gerçek çözümü için değiştirilmesi gerektiğini düşündüğü şeylerin uzun bir liste oluşturduğunu kaydeden Jeffrey, bunların sadece Esad'la bağlantılı olmadığını da vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.