Hava Durumu

ABD'den sınır dışı edilen FETÖ'cüyle ilgili önemli gelişme!

FETÖ'nün ABD'deki vakfında yöneticilik yapan ve "çocuğa cinsel saldırı teşebbüsü" suçundan sınır dışı edilen M. Salih Gözegir, Türkiye'ye getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2018 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2018 19:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den sınır dışı edilen FETÖ'cüyle ilgili önemli gelişme!

2014'te FETÖ'nün ABD'deki çatı örgütlerinden Raindrop Vakfı'nın  yönetim kurulu üyeleri arasında adı yer alan, bu ülkede tıp eğitimi için  bulunduğu kaydedilen Gözegir, Teksas Tıp Merkezi bünyesindeki Baylor Tıp  Kolejinde doktora eğitimi aldığı sırada Fort Bend kentinde 14-15 Mayıs 2015'teki  polis operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Bakanlığı  yetkililerinin de katıldığı kapsamlı operasyonda, Gözegir'in de aralarında olduğu  23 kişi, "çocuk yaştakileri fuhşa sanal ortamda teşvik etmek" ve "çocuğa cinsel  saldırı teşebbüsünde bulunmak" suçlamasıyla gözaltına alındı.  Söz konusu suçlardan tutuklanan Gözegir, hakimin koyduğu 50 bin  dolarlık kefaleti ödeyerek tutuksuz yargılanmaya devam etti.

2015'te Raindrop Vakfı'nın yönetim kurulundan çıkarılan Gözegir'in, bu  yıl haziran ayında sınır dışı edilmesine karar verildi. ABD'li yetkili makamlarca sınır dışı işlemi dün tamamlanan Gözegir  Türkiye'ye gönderildi. Özellikle Teksas bölgesinde etkin olan FETÖ'nün çatı  kuruluşlarından Raindrop Vakfı, örgüte ait birçok okul ve derneğin üst kuruluşu  olarak faaliyet gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.