Hava Durumu

ABD'den Türkiye'ye...'Gözaltılar keyfidir, serbest bırakılmalılar'

ABD Büyükelçiliği'nden gözaltındaki akademisyenlerle ilgili yapılan açıklamada, ABD'nin akademisyenlerin gözaltına alınmasından dolayı endişeli olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2018 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2018 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'den Türkiye'ye...'Gözaltılar keyfidir, serbest bırakılmalılar'

ABD Büyükelçiliği'nden gözaltına alınan akademisyenlerle ilgili bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "ABD, Türkiye'nin Anadolu Kültür ile ilişkili sivil toplum liderlerinin gözaltına almasından endişelidir. Türkiye'ye ifade, dernek kurma ve toplantı özgürlüğüne saygı duyma ve keyfi şekilde gözaltında bulunanların serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri yer aldı.

ABD Büyükelçiliği'nin sitesinde Dışişleri Bakanlık Sözcüsü Heather Nauert imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

'BÜYÜK ENDİŞE DUYUYORUZ'

"Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'nin Anadolu Kültür Derneği'yle ilişkisi olan akademisyen, gazeteci ve sivil toplum aktivistlerini gözaltına almasından büyük endişe duymaktadır. Şeffaflık, hukukun üstünlüğü ve ifade özgürlüğü ile dernek kurma özgürlüğü, her sağlıklı demokrasinin temel unsurlarıdır.

ABD-Türkiye ortaklığı, Türk demokrasisi başarılı olduğunda en güçlü olur. Türkiye'ye, ifade, dernek kurma ve toplantı özgürlüğü, adil yargılama teminatı, yargı bağımsızlığı ve diğer insan hakları ile temel özgürlüklere saygı duyma, bunları garanti altına alma ve keyfi şekilde gözaltında tutulanları serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz".

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.