Hava Durumu

ABD First Lady'sinin imaj kurtarma çabası!

Yeni ABD Başkanı Joe Biden'ın yemin edip göreve gelmesinin ardından, Beyaz Saray'daki yeni hayatına başlayan First Lady Jill Biden da konuşulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Kapitol ve çevresinde habersiz bir gezintiye çıkan First Lady Biden, Ulusal Muhafızlar'ı ziyaret ederek görev başındaki askerlere ev yapımı kurabiye ikram etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2021 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2021 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD First Lady'sinin imaj kurtarma çabası!

ABD 46. Başkanı Joe Biden, yemin töreninin ardından Beyaz Saray'daki yeni konutuna yerleşti. Biden'ın hızla işe koyulmasıyla beraber First Lady Jill Biden da harekete geçti.

Jill Biden, Beyaz Saray'daki ilk resmi olmayan ziyaretini, Kapitol kompleksinde görev yapan Ulusal Muhafız askerlerine gerçekleştirdi.

SEPET SEPET KURABİYE

Görev başındaki askerlere sepetler dolusu "Beyaz Saray yapımı" çikolata parçacıklı kurabiye götüren Jill Biden, askerlere teşekkür etti. First Lady, askerlerle yaptığı konuşmada "Sizlere Başkan Joe Biden ve bütün ailemiz adına teşekkür etmek istiyorum. Kendi ellerimde yaptım demek isterdim ama Beyaz Saray sizlere özel kurabiye pişirdi." ifadelerini kullandı.

"BEN DE ASKER ANNESİYİM"

Ziyareti sırasında, Joe Biden'ın ilk eşinden olan ve 2015 yılında 46 yaşındayken beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybeden oğlu Beau Biden'ı kastederek "Ben de bir Ulusal Muhafız annesiyim" diyen First Lady, kurabiyelerin, haftalardır zor şartlarda görev yapan askerlere küçük bir teşekkür olduğunu söyledi. Beau Biden'ın, 2008-2009 yılları arasında Irak'ta görev yaptığını hatırlatan Jill Biden, eşinin de askerlere minnetlerini ilettiğini söyledi. First Lady, "Sizlere tüm kalbimizle teşekkür ediyoruz. Ulusal Muhafızlar, Biden ailesinin kalbinde her zaman özel bir yere sahiptir" dedi.

DURUMU KURTARMA ÇABASI

First Lady'nin bu ziyareti, dün ABD basınına yansıyan ve ülke çapında büyük tepkilere neden olan Ulusal Muhafızlar'a yönelik skandalın ardından geldi. Biden'ın yemin töreni öncesinde olası bir şiddet eylemine karşı 25 bin askerin görevlendirildiği Kapitol kompleksinde askerlerin şartları olay olmuştu.

Yemin töreninin ardından gözden düşen Ulusal Muhafız askerlerine, Kongre kafeteryasını kullanma yasağı getirilmiş, askerler nöbet aralarında dinlenmek için otopark köşesindeki beton zemini kullanmak zorunda kalmıştı.

First Lady'nin ilk ziyaretini Ulusal Muhafızlar'a yapması, Biden hükümetinin tepkileri yumuşatma çabası olarak algılandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.