Hava Durumu

ABD ile kritik görüşme! Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile yaptığı görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, görüşmenin yapıcı geçtiğini, sorunların çözümü için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2018 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2018 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD ile kritik görüşme! Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama

ABD'nin, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında yaptırım kararı almasının ardından bugün kritik bir görüşme gerçekleşti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Singapur'daki 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu görüşmeye ilişkin açıklama yaptı.  Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

''Karşılıklı anlayışla çözmeyi arzu ettik. Tehdit dili ile yaptırımlarla hiçbir sonuca varılamayacağını söyledik bugün yine tekrarladık. Son derece yapıcı bir görüşme olduğunu söyleyebilirim. Birlikte çalışma konusunda mutabık kaldık.''

Pompeo, "Yaptırımlar Rahip Brunson hakkındaki ciddiyetimizi gösteriyor" açıklamasında bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "İki bakan yapıcı bir görüşme gerçekleştirdi ve taraflar sorunların çözümü için birlikte çalışacak" denildi. 

Son olarak Singapur'da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos'ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz'da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.