Hava Durumu

ABD ile kritik görüşme! Dışişleri Bakanlığı açıkladı

ABD ve Türkiye arasında yeni bir görüşme gerçekleşecek. 9 kişilik Türk heyeti, Bakan Yardımcısı John Sullivan ile masaya oturacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2018 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2018 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD ile kritik görüşme! Dışişleri Bakanlığı açıkladı

ABD ve Türkiye arasındaki temas trafiğinde yeni bir gelişme var. ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'a giden dokuz kişilik Türk heyetinin bakan yardımcısı John Sullivan ile bugün görüşeceğini duyurdu. Heyet, ABD Hazine Bakanlığı'ndan yetkililerle de görüşecek.

Adalet, Hazine-Maliye ve Dışişleri bakanlıklarından üçer kişinin bulunduğu Türk heyetinde, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal da yer alıyor. Türk heyetinin yola çıktığı saatlerde, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Twitter üzerinden sıcak bir açıklama paylaşmıştı:

"Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir. Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır."

Ankara'dan dün yapılan açıklamalarda da, Türkiye ve ABD arasında mutabakat sağlandığı belirtilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.