Hava Durumu

ABD'li bankadan dolar senaryosu

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, dolarla ilgili yeni tahmini açıkladı. Banka, doların önümüzdeki altı yıl boyunca zayıflama tehdidi ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'li bankadan dolar senaryosu

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley'e göre; dolar, daha güçlü bir küresel büyümenin FeD'in faiz artışları ile gelecek destekten daha ağır basacak olmasıyla altı yıl boyunca zayıflama tehdiDi ile karşı karşıya olacak. Morgan Stanley'nin Londra merkezli küresel Döviz başstratejisti Hans Redeker, yatırımcıların, büyüme hız kazanırken dolarda gelişen paralar ve euro karşısında kısa pozisyon almaları gerektiğini belirtti. Redeker, doların yen karşısındaki rallisinin ise birinci çeyrekte 117 seviyesinde sona ereceğini bildirdi.

İHTİMAL YÜKSEK

Singapur'da verdiği röportajda, Redeker, "Dolar, bu yılın Ocak ayında zirveye ulaştı ve önümüzdeki altı yıl boyunca dolarda zayıflama görme ihtimalimiz oldukça yüksek. Doları harekete geçiren unsur faiz beklentilerinden ziyade küresel ekonominin nasıl bir performans gösterdiği ve fonlama için küresel talebin ne olduğu" ifadelerine yer verdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.