Hava Durumu

ABD'li senatörlerden skandal çağrı: Türkiye'ye yaptırım uygulayın

ABD'li senatörler Robert Menendez ve Chris Van Hollen, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'ya bir mektup göndererek Türkiye'ye yaptırım uygulanması çağrısında bulundu. Bugün Viyana'da Yunan mevkidaşıyla görüşecek Pompeo'ya ithafen yazılan mektupta, "Kanunlara uyun ve Türkiye'ye yaptırım uygulayın" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2020 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2020 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'li senatörlerden skandal çağrı: Türkiye'ye yaptırım uygulayın

Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken bugün gözler Avusturya'nın başkenti Viyana'da olacak... Temasta bulunmak için bu hafta Avrupa'ya giden ABD Dışişleri Bakanı Mile Pompeo, bugün Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile bir araya gelecek.

Doğu Akdeniz'deki gerilimin masaya yatırılacağı kritik görüşme öncesinde ABD'li senatörlerden Türkiye çağrısı geldi...

Mike Pompeo'ya ithafen yazılmış 13 Ağustos tarihli mektupta imzası bulunan iki senatör ise Robert Menendez ve Chris Van Hollen olarak görülüyor. Mektupta, Türkiye'nin Akdeniz'deki son günlerdeki hamlelerinden dolayı çok büyük endişe duyulduğu kaydedildi.

TÜRKİYE KARŞITI 3 ÇAĞRIDA BULUNULDU

Mektupta, Pompeo'ya 3 çağrıda bulunuluyor. Menendez ve Van Hollen mektupta, "Türkiye'nin gemilerini Yunanistan'a ait bölgeden çekmesi ve uluslararası yasalara uygun hareket ederek bu sorunu çözmesi çağrısında bulunun. Derhal Avrupa Birliği ile koordineli bir şekilde Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de artan hareketliliğine karşı yanıt vermek için çalışın. Yasalara uyun ve Türkiye'ye yaptırım uygulayın" ifadesi yer aldı.

Uluslararası medyada yer alan mektupta, "ABD'nin bu kritik zamanda kesin bir karar vermemesi, Türkiye'nin etkisini artırmasının önünü açacak. Dolayısıyla Türkiye'nin gemilerini çekmesi için bütün önlemlerin alınması çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.