Hava Durumu

ABD seçimlerinde son durum: Oylar yeniden sayılacak

Georgia eyaletinde oy sayımının yeniden yapılacağı duyuruldu. ABD'yi dört yıl yönetecek başkanı seçmek için 150 milyondan fazla insan 3 Kasım'da sandığa gitti. Ancak ülkede halen başkanın kim olduğu kesinleşmedi. Ancak Joe Biden'ın ABD'nin 46. başkanı olma ihtimali saatler ilerledikçe yükseldi. Biden Pensilvanya'da yaklaşık 6 bin oyla öne geçti. Eğer seçimler bu şekilde bitecek olursa Biden 306 delegeye ulaşacak, Trump ise 232 delegede kalacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2020 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD seçimlerinde son durum: Oylar yeniden sayılacak

Milyonlarca Amerikalı 3 Kasım'da ülkenin yeni liderini belirlemek için sandık başına gitti. Seçim gününden önce kullanılan oy sayısı 100 milyonun üzerindeydi. Seçim günü 50 milyon civarında insan oyunu kullandı.

Toplamda 50 eyalette düzenlenen seçimin sonucu halen netleşmedi. ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat rakibi Joe Biden halen 270 delegeye ulaşmak için bekliyor. Seçim Nevada, Arizona, Pensilvanya, Kuzey Carolina ve Georgia eyaletleri arasındaki sonuca bağlı.

Arizona ve Nevada'da önde olan Biden, geriden geldiği Georgia eyaletinde 917 oy farkla öne geçti. Arizona ve Nevada'yla 270 delegeyi tuttumuş gibi görünen biden Georgia'yı da alırsa delege sayısını 286'ya çıkartacak.

Associated Press'in aktardığı verilere göre Georgia'da sandıkların yüzde 99'u açılmış durumda. 

Öte yandan Biden, 500 bin oy geriden geldiği Pensilvanya'da da önce eşitliği yakaladı, arkasından saat 17.00 itibariyle yaklaşık 6 bin oy öne geçti. 

Pensilvanya'da oyların yüzde 98'i sayılmış durumda. 

Pensilvanya'da oylarn yüzde 75'i sayıldığında Trump 600 bin oy ile öndeydi.  Posta oylarının açılmasıyla fark giderek kapandı ve Biden öne geçti.

Eğer seçimler bu şekilde bitecek olursa Biden 306 delegeye ulaşacak, Trump ise 232 delegede kalacak. 

ABD Başkanı Trump öndeyken oy sayımlarının durdurulması için mahkemeye başvurmuştu. Trump'ın geriye düştüğü Michigan ve Wisconsin'de oy sayımının durdurulması talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Trump gerekirse Yüksek Mahkemeye kadar gideceklerini duyurdu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.