Hava Durumu

'ABD Türkiye'yi mecbur bıraktı'

Rusya Güvenlik Konseyi, ABD'nin Suriye'de terör örgütü YPG'nin kontrol ettiği bölgede şimdiye kadar 20'ye yakın askeri üs kurduğunu açıkladı. Rus Konsey, ABD'nin YPG'ye modern silahlar vererek Türkiye'yi Afrin operasyonunu başlatmaya zorladığını ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 10:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'ABD Türkiye'yi mecbur bıraktı'

Rusya Güvenlik Konseyi'nden ortalığı karıştıracak bir açıklama geldi. Rus haber ajansı haberine göre, ABD Suriye'de Kürtlerin kontrolünde bulunan bölgelerde 20 askeri üs kurdu. Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolay Petruşev'in yardımcısı Aleksandr Venediktov, ABD'nin YPG'yi en modern silahlarla donattığını ve sevkıyatında bulunduğunu söyledi.  Venediktov "Suriye'ye barış ve istikrarın getirilmesi sürecine krize dışarıdan yapılan müdahaleler engel oluyor" dedi. "Kürtlere gerçekten de modern silahlar sağlanıyor" diyen Rus yetkili Venediktov, "Ayrılıkçı Kürt çevrelerine yapılan modern silah sevkiyatları ve destek Türkiye'nin Afrin'deki harekatını provoke etti" şeklinde konuştu.

HAYRET VERİCİ

Rus yetkili Venediktov sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayrıca ABD'nin Şam'ın onayı olmadan Suriye-Ürdün sınırındaki El Tanf'ta yaklaşık 55 kilometrelik alanı işgal etmesi de hayret verici. Bölgede kötü anlamda ünlü Rukban sığınmacı kampı var. Burada, ABD'nin burnunun dibinde silahlı örgütlerden militanlar serbestçe hareket ediyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.