Hava Durumu

ABD'ye çok sert ifadeler! Bu ajanları kim soktu

Sırbistan ziyareti sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD krizine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Krize yol açan ABD konsolosluk çalışanlarını "ajan" olarak niteleyen Erdoğan "Bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna nasıl sızdı? Eğer bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna sızmadıysa, o zaman bunları buraya kim soktu?" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'ye çok sert ifadeler! Bu ajanları kim soktu

Resmi temaslar için Ukrayna'nın ardından Sırbistan'a geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sırp mevkidaşı Aleksandar Vucic ile bir araya geldi.İki liderin görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Erdoğan'a ABD ile Türkiye arasındaki vize krizi soruldu.

Sözlerine "Öncelikle şunu söyleyeyim, bu sorunu biz başlatmadık" diyerek başlayan Erdoğan "Bu sorunun faili Amerika Birleşik Devletleri'nin ta kendisidir ve üst düzey yöneticilerin, özellikle Dışişleri Bakanımızla herhangi bir görüşme yapmaması yadırgadığım bir konudur" dedi.

"Ankara'daki bir büyükelçinin kalkıp da böyle bir karar alması, daha sonra da 'Ben bunu devletim adına aldım' gibi bir ifadeyi kullanması düşündürücüdür" diyen Erdoğan,

"Durum böyleyse ABD'li üst düzey yöneticilerle bizim konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Büyükelçi bunu kendi kafasından aldıysa, o zaman Amerikan üst yönetiminin bu büyükelçiyi orada bir dakika tutmaması gerekir. Sen 'Türkiye-Amerika ilişkilerini nasıl bozarsın, sana böyle bir yetkiyi kim verdi?' demeleri gerekir. Benim büyükelçim böyle bir şey yapsa biz orada onu bir saat tutmayız" ifadelerini kullandı.

"BAŞKONSOLOSLUKTA BİR ŞEYLERİN DÖNDÜĞÜNÜ GÖSTERİYOR"

ABD konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından bir çalışanın daha ifadeye çağrıldığını hatırlatan Erdoğan, "FETÖ ile ilgili diplomatik yetkisi olmayan ABD konsolosluğundaki bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ilişkilerinin tespit edilmesi ve yargı ile paylaşılması bunun neticesinde bu kişinin önce gözaltına alınıp tutuklanması ve ardından ikinci bir kişinin daha bu noktada olduğunun bildirilmesi İstanbul Başkonsolosluğu'nda bir şeylerin döndüğünü gösteriyor" diye konuştu.

"BU AJANLAR NASIL SIZDI?"

Erdoğan'ın söz konusu konsolosluk çalışanları için "ajan" ifadesini de kullanması da dikkat çekti. "Bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna nasıl sızdı? Eğer bu ajanlar Amerikan Başkonsolosluğuna sızmadıysa, o zaman bunları buraya kim soktu?" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

"Bunların üzerinde durulması lazım. Hiçbir devlet kendisini içeriden tehdit edecek bu tür ajanlara müsaade etmez. Türkiye bir kabile devleti değildir. Böyle bir şeye müsaade etmemiz mümkün değil."

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass veda ziyaretlerinde bulunuyor büyükelçi ve şu anda da bu büyükelçinin, gerek bakanlarımız gerek parlamento başkanımız ve gerekse şahsım, veda ziyaretini de kabul etmedik, kabul etmiyoruz. Çünkü onu Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye'deki bir temsilcisi olarak da görmüyoruz bunu da çok açıkça söyleyeyim.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.