Hava Durumu

ABD'ye Münbiç mesajı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Münbiç'le ilgili olarak "YPG çıkarılmalı, yönetim savaş öncesi nüfusa göre olmalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2018 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'ye Münbiç mesajı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya'nın başkenti Berlin'de Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile ortak basın toplantısı düzenledi.  PYD eski eş başkanı Salih Müslüm'ün Berlin'de PKK gösterisine katılmasıyla ilgili soruyu cevaplayan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel,  "Türkiye'den sözlü nota aldık, bunu Adalet Bakanlığı'na ilettik. Bu konudaki kararı hukuk verecek" dedi.

ÇAVUŞOĞLU: İŞBİRLİĞİMİZ ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan Çavuşoğlu ise "Bölgesel konulardaki işbirliğimiz çok önemli" dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz birbirimizi rakip olarak görmüyoruz. Bölgemizde, Avrupa'yı da doğrudan etkileyen sorunların çözümü konusunda bugüne kadar Almanya ile işbirliği içinde olduk, bundan sonra da birlikte çalışmaya devam etmemizde fayda var. Bugün ikili ilişkileri nasıl geliştiririz, ilişkilerde yakalanan bu ivmeyi nasıl hızlandırabiliriz, Almanya'daki yeni hükümetle yeni sayfaları nasıl açarız; bunları konuşacağız."

ABD'YE MESAJ

Çavuşoğlu, Münbiç ile ilgili olarak da konuştu. Bakan Çavuşoğlu, "İç savaş öncesi nüfus dağılımı esas alınacak. Anlaşma için önce YPG Münbiç'ten çıkarılmalı. Sürgün edilenler yeniden topraklarına dönecek. ABD ile nüfus oranına göre yönetim konusunda hemfikiriz" dedi.

HİÇBİR SİVİL ÖLDÜRÜLMEDİ

"Suriye'de ateşkes şart ama BM kararı terörle mücadeleyi kapsamıyor. Biz Afrin'de PKK ve YPG ile mücadele ediyoruz" diyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Hiçbir sivil öldürülmedi, kara propaganda yapılıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.