Hava Durumu

Acısız kan şekeri ölçümü mümkün

Diyabette düzenli yapılması gereken uygulamalardan biri de kan şekerini ölçmek için parmaklarının delinmesi. Bazı hastalar günde 10-15 kez parmak kanıyla şeker ölçümü yapmak zorunda kalıyor ve her defasında acı hissediyor. Şeker takibi için rutin parmak delme ihtiyacını ortadan kaldıran cihaz, diyabet hastalarının yaşadığı bu acıya son vermeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2017 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2017 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Acısız kan şekeri ölçümü mümkün

 

2014 yılında Avrupa'da satışa sunulan ve 35 ülkede 300 binden fazla kişinin kullandığı ve kan şekerini cilt altı dokudan ölçen cihaz, şeker takibinde rutin parmak delme ihtiyacına alternatif sunuyor.

Şeker takibi için parmak delme zorunluluğunu ortadan kaldıran flash glukoz takip sistemi Türkiye'deki diyabet hastalarının kullanımına sunuldu. Sistem, acısız, her an ve her yerde şeker ölçümü yapmayı, hastaları sevimsiz ama önemli bir uygulamadan kurtarmayı vaat ediyor.

Uzmanların verdiği bilgiye göre cihaz, kişinin üst kolunda 14 güne kadar takılı kalan küçük bir sensör içeriyor. Bir saniyeden kısa sürede acısız glukoz ölçümü için sensörü okuyucuya okutmak yeterli oluyor. Her okutma; anlık glukoz sonucunu, geçmiş trendi ve glukozun gittiği yönü gösteriyor. Ihtiyaç duyulduğu veya istendiği kadar ölçüm yapılmasına olanak sağlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.