Hava Durumu

Adalet Bakanı Gül'den WhatsApp açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, WhatsApp'ın zorunlu güncellemesine ilişkin ''Farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesi çifte standarttır'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adalet Bakanı Gül'den WhatsApp açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, WhatsApp'ın zorunlu güncellemesine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Gül, farklı ülkelerde farklı tutum içerisine girilmesinin çifte standart olduğuna işaret etti.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp kullanıcılarına zorunlu tuttuğu veri paylaşımı güncellemesi sonrası milyonlarca kişiyi kaybetti. Ocak ayının ilk üç haftasında Signal 7.5 milyon, Telegram ise 25 milyon yeni kullanıcı kazandı.

WHATSAPP'IN ZORUNLU GÜNCELLEMESİ

Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp kullanıcılara dair verilerine ilişkin bir güncelleme yaptı. Şirket ilk olarak 8 Şubat itibariyle yeni güncellemeye onay vermeyenlerin WhatsApp'ı kullanamayacağını belirtti. Başta Hindistan olmak üzere bu karar milyonlarca kullanıcının tepkisini çekti. Şirket yeni gelişmeleri kullanıcılara daha iyi anlatabilmek amacıyla onay tarihini 15 Mayıs'a erteledi.

WhatsApp işletme hesaplarıyla iletişime geçen kullanıcıların verilerin işleneceğini duyurmuştu. Şirket kişisel konuşmaların görülmeyeceğini ancak işletmelere kullanıcılarını daha iyi tanıma şansı verileceğini aktarmıştı.

Şirket gelen tepkiler sonrası yaptığı açıklamalarda kişisel iletişimde uçtan uca şifrelemenin devam edeceğini belirtse de kullanıcı kaybetmeye devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.