Hava Durumu

Adalet Bakanı'ndan Bakan Soylu ve Berberoğlu açıklaması

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararını değerlendiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ''AYM'nin verdiği kararlar bağlayıcıdır. Kararlar uygulanmak için vardır'' dedi. Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik hakaretlere de tepki göstererek "Yargı dağıtımı sosyal medyada değil mahkemededir" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2021 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2021 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adalet Bakanı'ndan Bakan Soylu ve Berberoğlu açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararını değerlendirdi.

Gül,  Bu uygulanmayacak anlamına gelmez. Kararlar uygulanmak için vardır. Hukuk devletinde de kurallar, hukukun emrettiği hükümler geçerlidir.  AYM'nin kararları çerçevesinde olması gereken budur, kararların da uygulanması gerekir.  Adaletin gözü bağlıdır. Kimsenin o gözün açılmasına izin vermemesi lazım. Hak neyse, hukuk neyse onun yerine getirilmesi hukukun gereğidir" dedi.

BAKAN SOYLU'NUN ANNESİNE YÖNELİK HAKARET

Bakan Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun annesine yönelik sosyal medyadan hakaret eden kişinin serbest bırakılmasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

''Bu hayasız saldırıları gerçekleştirenleri kınıyorum. Yargı dağıtımı sosyal medyada değil mahkemededir. Bu alçak, insanlık dışı ifadeleri kullanan kişinin hukuk önünde en ağır cezayı bulacağına inanıyorum.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.