Hava Durumu

Adalet Bakanlığı'ndan çok tartışılan 'somut delil' şartıyla ilgili açıklama

Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, "Soruşturma ve yargılama kapsamında adli görüşme odalarında alınan suç mağduru kadınların ifadeleri somut delildir. Ayrıca çocuk izlem merkezlerinde suç mağduru çocukların beyanları da somut delil niteliğindedir" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adalet Bakanlığı'ndan çok tartışılan 'somut delil' şartıyla ilgili açıklama

TBMM Genel Kurulu'nda, kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Yasadaki, cinsel istismar ve cinsel saldırı suçlarının da aralarında bulunduğu "katalog suçlardan tutuklama" için, "somut delil" aranması koşulunda değişikliğe gidilmemesi büyük tepki çekti. "Somut delil" şartına ilişkin Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin açıklamalarda bulundu. 

"BEYANLAR ELBETTE Kİ DELİLDİR"

Katalog suçlarda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması hususunun yapılan düzenlemeyle açıkça vurgulandığını dile getiren Çekin, "Soruşturma ve yargılama kapsamında adli görüşme odalarında alınan suç mağduru kadınların ifadeleri somut delildir. Ayrıca çocuk izlem merkezlerinde suç mağduru çocukların beyanları da somut delil niteliğindedir. Bu ifadeler uzmanlar eşliğinde alınmaktadır, kadın ve çocuklarımızın beyanları elbette ki delildir. Ayrıca tutuklamayla ilgili kararlarda mevcut koşullara ilave olarak 'adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını' gösteren delillerin de somut olgularla gerekçelendirilerek açıkça kararlarda gösterilmesi gerektiği kabul edilmiştir. Bu sayede kişilerin hak ve hürriyetlerinin güçlendirilmesi sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.