Hava Durumu

Adana Film Festivali'nde Onur Ödülleri ustalara...

25. Uluslararası Adana Film Festivali'nde 'Ustaya Saygı Yaşam Boyu Başarı Ödülü Şerif Gören'e, Onur Ödülleri ise Cüneyt Arkın, Muhterem Nur, Ahmet Mekin, Süleyman Turan ve Ahmet Mekin'e verildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 13:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 13:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adana Film Festivali'nde Onur Ödülleri ustalara...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 25. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Onur Ödülleri Gecesi, Adana HiltonSA'da yapıldı. Cihan Ünal, Nebil Özgentürk, Tuba Büyüküstün, Tomris Giritlioğlu, Nuri Alço, merhum Yakup Yavru, Çiğdem Tunç, Levent Özdilek ve sinema dünyasından çok sayıda ismin, konukların, Adanalıların, bürokratların katıldığı gecede Nefise Karatay ve Oktay Kaynarca sunuculuk yaptı.

Gecede Ustaya Saygı Yaşam Boyu Başarı Ödülü Şerif Gören'e, Onur Ödülleri ise Cüneyt Arkın, Muhterem Nur, Ahmet Mekin, Süleyman Turan ve Ahmet Mekin'e verildi.

Ödüllerin verilmesinden önce konuklara ve canlı yayında Türkiye'ye hitap eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Değerli sanatçılarımıza, ömürlerini sinemaya, sanata harcamış, başarıları otoritelerce onaylanmış sanatçılarımıza onur ödülü vermek haddimize değil. Bizimkisi vefa borcumuzu ödemek" dedi.

Sözlü'nün konuşmasının ardından ilk olarak Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü, Rus Yönetmen Aleksey Fedorchenko'ye verildi. Ödülü takdim eden Başkan Hüseyin Sözlü; sanatın, insanlığın ortak dili olduğunu belirterek, Fedorchenko'yu tebrik etti.

İLK FİLMİM ADANA'DA

Daha sonra Ustaya Saygı Yaşam Boyu Başarı Ödülü, usta yönetmen Şerif Gören'e verildi. Şerif Gören, ilk filmini Adana'da, bereketli topraklarda çektiğini söyleyerek, bunun uğurlu geldiğini söyledi. Gören, Bu topraklar bana Yılmaz Güney'i hatırlatır. Yaşar Kemal'i, Orhan Kemal'i hiç unutmadım. Sizler de festivalin 25. yılında beni unutmadınız" diyerek duygularını ifade etti.

'EN ÖNEMLİ ÖDÜLLERDEN'

Sanatçı Ahmet Mekin ise onur ödülünü Adana Vali Yardımcısı Mustafa Aydın'ın elinden aldı. Mekin, sanat hayatının en önemli ödüllerinden birini aldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

CÜNEYT ARKIN'A ÖDÜL

Cüneyt Arkın adına onur ödülünü ise sanatçının eşi Betül Cüreklibatur ve oğlu Murat Arkın aldı. Başkan Sözlü, rahatsızlığı nedeniyle ödül törenine gelemeyen ünlü sanatçıya acil şifa diledi. Türk Sineması'nın en ünlü kadın sanatçılarından Muhterem Nur ise ödülünü MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı'dan aldı. Varlı, Muhterem Nur gibi değerli bir sanatçıya ödül vermenin kendisi için onur olduğunu kaydetti.

'AİLEMİZDEN BİRİ'

Süleyman Turan'a ödülünü de Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü verdi. Sözlü, Süleyman Turan'ın her zaman aileden biri olarak gördüklerini belirtti.

CÜNEYT ARKIN TELİF HAKLARINI İSTİYOR

Cüneyt Arkın'ın oğlu Murat Arkın, "Babamın tek isteği telif haklarını alabilmek" dedi. 25. Adana Film Festivali'nde Onur Ödülü'ne değer görülen usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın ödülünü sanatçının sağlık sebepleri nedeniyle oğlu Murat ve eşi Betül Arkın'a takdim edildi. Ödül konuşmasında babasının notunu okuyan Murat Arkın; "Bu ödül çok değerli, bu yüzden çok mutluyum ama tek bir istediğim var artık; o da telif haklarımı almak istiyorum. Kendimi değil tüm Yeşilçam oyuncularını düşünerek bu haklarımızı istiyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.