Hava Durumu

Adana, Kütahya ve Köyceğiz'deki orman yangınları kontrol altına alındı

Türkiye'de 9 ilde çıkan büyük çaplı orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ederken iki ilimizden müjdeli haber geldi. Adana'nın Kozan ilçesindeki yangın kısmen kontrol altına alınırken, Kütahya'daki orman yangını ise 5 saatlik çalışmanın ardından, Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki makilik alanda çıkan yangın ise 6 saatte kontrol altına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 21:53
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 21:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adana, Kütahya ve Köyceğiz'deki orman yangınları kontrol altına alındı

9 farklı ilde meydana gelen ve bazı bölgelerde yerleşim yerlerine sıçrayan yangınlarla mücadele devam ediyor. Adana'nın Kozan ilçesindeki yangının kısmen kontrol altına alındığı ve yerleşim yerlerine tehdit olmadığı açıklaması yapılırken Kütahya'dan da müjdeli bir haber geldi. Samrık Deresi mevkiinde çıkan orman yangını 5 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

'KOZAN'DAKİ YANGIN KISMEN KONTROL ALTINDA'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Jülide Sarıeroğlu, Adana Valisi Süleyman Elban ve beraberindeki heyet, Kozan ilçesindeki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Bölgedeki yangının kısmen kontrol altına alındığını açıklayan Sarıeroğlu, yerleşim yerlerini tehdit etmediğini kaydetti.

KÜTAHYA'DAKİ YANGIN 5 SAATİN ARDINDAN KONTROL ALTINA ALINDI

Samrık Deresi mevkiinde çıkan orman yangını, bir helikopter ve 20 arazöz, 10 yangın söndürme tankı ve yüzlerce gönüllü vatandaşın müdahalesiyle 5 saatin ardından kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre yangında yaklaşık 5 hektarlık karaçam ormanı zarar gördü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

MUĞLA''NIN KÖYCEĞİZ İLÇESİNDEKİ YANGIN 6 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki makilik alanda çıkan yangına 1 helikopter, 3 arazöz, 2 iş makinesi ve 27 orman işçisi takviye olarak gönderildi. Helikopterin devreye girmesiyle sarp arazideki alevlere etkili şekilde müdahalede bulunuldu. Alevler, karadan ve havadan müdahale ile yaklaşık 6 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

7 İLDE YANGINLAR SÜRÜYOR

Öte yandan Antalya, Osmaniye, Mersin, Kayseri, Konya, Karaman ve Muğla'da 20'ye yakın noktada süren yangınlar ise kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.