Hava Durumu

Adil Öksüz Almanya'da mı?

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Almanya'da olduğu ileri sürülen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" ve darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz hakkında iade talepnamesi hazırladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2017 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2017 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Adil Öksüz Almanya'da mı?

Türkiye, adı darbe girişiminde geçen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz için bir girişimde daha bulundu. Daha önce bazı medya organlarında Almanya'da bir restaronda görüldüğü öne sürülen Öksüz'le ilgili Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi iade talepnamesi hazırladı.

ALMANYA'DA MI?

Mahkeme'nin Almanya'dan Öksüz'ü istemek için talepname hazırlaması, Öksüz'ün Almanya'da olduğunun tespit edildiği yorumlarına neden oldu. 

YUNANİSTAN'A DA GÖNDERİLDİ

Ayrıca mahkeme, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan aynı davanın sanıklarından Fatih Arık için Yunanistan'a gönderilmek üzere iade talepnamesi hazırladı.

YAKALANDI, BIRAKILDI

Öğretim görevlisi Adil Öksüz, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden bir gün sonra Akıncı Üssü'nde gözaltına alınmıştı. FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz, 2 gün sonra çıkarıldığı mahkemede skandal bir gerekçeyle serbest bırakılmıştı.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu ileri sürülüyor.

NOTA VERİLMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin baş zanlıları arasında yer alan Adil Öksüz'ün Almanya'da görüldüğü yönünde çıkan haberlerin ardından Almanya'ya resmi nota verildiğini açıklamıştı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer de Adil Öksüz'ün Almanya'da olup olmadığının araştırılması yönünde hafta sonu nota verdiğini doğrulamıştı. Schäfer, yetkili birimlerin 'hukuk ve yasalar temelinde' Türkiye'nin başvurusunu inceleyeceğini söylemişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.