Hava Durumu

AFAD'dan Türkiye'de devam eden yangınlarla ilgili açıklama

AFAD, Manavgat başta olmak üzere ülke genelinde devam eden yangınlardaki son duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2021 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
AFAD'dan Türkiye'de devam eden yangınlarla ilgili açıklama

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki büyük yangın başta olmak üzere, Türkiye'de birçok noktada orman yangınları etkili oluyor. AFAD, yangınlardaki son duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Manavgat'taki yangında, 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 1'i ağır olmak üzere 138 vatandaşın etkilendiği aktarıldı. Hastanede 58 vatandaşın tedavilerinin sürdüğü kaydedildi. 

AFAD'dan yapılan açıklama şöyle:

Antalya Manavgat Orman Yangını

28 Temmuz 2021 tarihinde öğle saatlerinde Antalya Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada orman yangını meydana gelmiştir. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 1 uçak, 1 İHA, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinası, 960 personel ve 30 su ikmal aracı görev yapmaktadır.

SAKOM'dan alınan bilgiye göre yangında 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1'İ ağır olmak üzere 138 vatandaşımız etkilenmiştir. Yangından etkilenen 58 vatandaşımızın tedavileri devam etmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye 19 ambulans, 6 UMKE ve 1 mobil komuta aracı sevk edilmiştir.

Antalya AFAD İl Müdürlüğü'nden 4 araç ve 14 personel bölgede görevlendirilmiştir. Çalışmalara destek vermek üzere Afyonkarahisar AFAD İl Müdürlüğü'nden il müdürü ve 20 personel ile İzmir AFAD İl Müdürlüğü'nden il müdürü ve 7 personel Antalya'da görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman, Mersin, Kocaeli ve İstanbul illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 19 arazöz, 17 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir. 

Yangından etkilenebilecek alanlarda bulunan evler tahliye edilmiştir. Yangın nedeniyle birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç zarar görmüştür. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden 24 personel 12 ekip halinde hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. Tedbir amaçlı toplam 1.300 kişi kapasiteli 2 KYK yurdu ve 4 MEB pansiyonu hazır hale getirilmiştir.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir arazözün devrilmesi sonucunda sürücüsü yaralanmış ve tedavi altına alınmıştır.

Türk Kızılay tarafından 1 sahra mutfak kiti ve 5 ikram aracı ile 20.400 kişi/öğün kapasiteli beslenme üniteleri, 25 personel ile birlikte bölgeye sevk edilmiştir.

Mersin Aydıncık Orman Yangını

28 Temmuz 2021 tarihinde Mersin ili Aydıncık ilçesinde orman yangını meydana gelmiştir. Yangına 1 uçak, 5 helikopter ve 97 arazöz ile müdahale edilmektedir.

Mersin AFAD İl Müdürlüğü'nden 3 araç ve 10 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Ankara, Niğde ve Karaman illerinden Mersin Valiliği ile eşgüdüm halinde 9 arazöz, 1 itfaiye aracı ve 1 su tankeri bölgeye sevk edilmiştir.

Barınma ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak Aydıncık'ta 135, Gülnar'da 500 ve Bozyazı'da 60 kişilik olmak üzere toplamda 695 kişilik kapasite hazırlanmıştır. Hasar tespit çalışmaları amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 3 araç ve 6 personel görevlendirilmiştir.

Osmaniye Orman Yangını

28 Temmuz 2021 tarihinde Osmaniye İli Kırmacılı köyü mevkii ve Karacalar mevkiinde iki ayrı orman yangını meydana gelmiştir. Yangınlara; 1 uçak, 3 helikopter, 41 arazöz, 18 su tankeri, 20 iş makinası, 1 JCB, 2 TOMA, 9 tır, 24 arazi aracı ve toplam 312 personel ile müdahale edilmektedir.

Osmaniye AFAD İl Müdürlüğü'nden 1 araç ve 4 personel bölgede görevlendirilmiştir. AFAD eşgüdümünde Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay valiliklerinden bölgeye 7 su tankeri, 7 arazöz, 1 ekskavatör ve 3 itfaiye aracı sevk edilmiştir.

Karacalar mevkiindeki yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları sürdürülmektedir. Kırmacılı köyünde yangına müdahale çalışmaları devam etmektedir.

Kırmacılı köyünde bulunan evler ile Ürün ve Dombullu yaylaları tahliye edilmiş olup, yangınlardan etkilenen vatandaşlar için Osmaniye KYK Karaoğlan yurdu tahsis edilmiştir.

Adana Orman Yangını

28 Temmuz 2021 tarihinde Adana'da 21 alanda orman yangını meydana gelmiştir. Yangınlara 1 uçak, 1 helikopter, 16 arazöz, 12 su tankeri, 8 itfaiye aracı, 4 iş makinası, 1 ekskavatör, 1 robet, 2 pikap, 5 araç ve toplam 345 personel ile müdahale edilmektedir.

Meydana gelen yangınlardan 7 vatandaşımız etkilenmiştir. Sağlık Bakanlığı'ndan 8 ambulans, 1 UMKE aracı ve 27 personel bölgeye sevk edilmiştir.

Adana AFAD İl Müdürlüğü'nden 4 araç ve 18 personel bölgede görevlendirilmiştir. 

Kozan ilçesinden Akdam, Akarca, Salmanlı, Kızlarsekisi, Ergenuşağı ve Bağözü mahallelerinden 1.680 vatandaşımızın, Aladağ ilçesinden ise 25 vatandaşımızın tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Kozan ilçesi Kızlarsekisi, Salmanlı, Gökyüzü, Kuytucak ve Akarca mahallelerinde, Aladağ ilçesi Boztahta köyünde tahliye çalışmaları devam etmektedir.

Muğla Marmaris Orman Yangını

29 Temmuz 2021 tarihinde Muğla ili Marmaris ilçesi, İçmeler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın meydana gelmiştir. Yangına 1 uçak, 5 helikopter ve 30 arazöz ile müdahale edilmektedir.

Muğla AFAD İl Müdürlüğü'nden 1 araç ve 4 personel bölgede görevlendirilmiştir.

Yangın an itibariyle herhangi bir yerleşim yerini tehdit etmemekle birlikte, yangının yerleşim yerlerine doğru yayılması ihtimaline yönelik olarak tahliye planlamasına başlanmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.