Hava Durumu

Afet bölgesi ilan edilmesi ne demek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta selden etkilenen yerlerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildiğini duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından Afet bölgesi ilan edilince ne olur? Afet bölgesi ilan edilmesi ne demek? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2021 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2021 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afet bölgesi ilan edilmesi ne demek?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde halka hitap etti. Bölgedeki tüm mağduriyetlerin giderileceğini dile getiren Başkan Erdoğan, "Bizler Allah'ın izniyle bu afetleri aşacağız. Ne gerekiyorsa devlet olarak elimizden geleni süratle yapacağız" dedi. Erdoğan, Kastamonu, Bartın ve Sinop'u genel hayata etkili afet bölgesi ilan ediyoruz dedi. Peki, Afet bölgesi ilan edilince ne olur? Afet bölgesi ilan edilmesi ne demek? İşte tüm detaylar...

GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ NE DEMEK?

Bölgede; deprem, toprak kayması, çığ, sel, yangın, kaya düşmesi, su baskını gibi büyük hasara neden olacak şekilde afetin meydana gelmesi durumunda o bölge Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan ediliyor. Afet bölgesi ilan edilmesi ile bölgede yaşayanlara, işverenlere, çalışanlara özel imkanlar tanınıyor ve tüm kayıplar devlet tarafından karşılanıyor.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLİNCE NE OLUR?

Afet bölgesi ilan edilen yerde yaşayanlara sağlık hizmetleri tamamen ücretsizdir.

Bölgedeki ordu birlikleri, kendilerinden istenenleri yapmak zorundalardır.

Yapılardaki hasarı tespit etmek amacıyla gerekirse bütün illerden teknik heyetler görevlendirilir. Bunun için ilgili bakanlıklar, hükümet tarafından bölgede görevlendirilir.

Bölgedeki kişiler, devletin ilgili birimleri tarafından bilgilendirilir ve bilinçlendirilir.

Kamu personellerine düzenli bir şekilde yolluk, harcırah, avans ödenir.

Bölgedeki her bir ailenin ve her bir bireyin psikolojik ve sosyolojik tedavisi için sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar görevlendirilir.

Tüm maddi kayıplar devlet tarafından ödenir. Binaların yıktırılması ya da boşaltılması gereken hallerde bu durum mal sahibine bildirilir. (Mal sahibinin bu karara üç gün içinde itiraz etme hakkı bulunabilir.)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.