Hava Durumu

Afganistan'da kalan ABD vatandaşı: Kabil'de sıkışıp kaldık

Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan'dan vatandaşlarını tahliye etti ancak geride bıraktıkları da var. Tıpkı Amerikan pasaportları olduğu halde Kabil Havalimanı'na gidemeyen Kasım Muhammed ve Beşir Muhammed gibi...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2021 21:41
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2021 21:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afganistan'da kalan ABD vatandaşı: Kabil'de sıkışıp kaldık

Afganistan'dan 14 Ağustos'tan bu yana 123 binden fazla kişi tahliye edildi. Washington, 100 ile 200 arasında Amerikan vatandaşının ülkede kaldığını açıkladı. Kasım Muhammed ve Beşir Muhammed de onlardan.

Kabil'de çaresizce bekliyorlar

İki Amerikan vatandaşı, Afganistan'dan ayrılmak için başka bir şehirden Kabil'e geldiler, ancak havalimanına ulaşamadıklarını söylüyorlar.

Kabil'de beş parasız kaldıklarını belirten bu iki Amerikan vatandaşı Kasım Muhammed ve Beşir Muhammed, söylenenin aksine Amerikan yetkililerin tahliye için kendilerine ulaşmadığını ifade ediyorlar.

"Hayatımızdan endişe ediyoruz"

Beşir Muhammed bu endişesini dile getirerek, "Burada sıkışıp kaldık. Sabit bir yerde kalamıyoruz. Paramız tamamen bitti ve hayatımızdan da endişe ediyoruz" dedi.

ABD vatandaşları çaresizce beklerken Washington ise onlara yardım edileceği sözünü verdi. Dışişleri Bakanı Blinken,"Verdiğimiz sözün son tarihi yok" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.