Hava Durumu

Afrin çıkışı: Bir gece ansızın...

Terör örgütü YPG kontrolündeki Afrin'den tehdit gelmesi durumunda müdahale edilebileceğini söyleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Tereddüt göstermeden oralara gireriz, oraları teröristlerden temizleriz. Yani bir gece ansızın gelebiliriz, girebiliriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2017 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2017 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin çıkışı: Bir gece ansızın...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf'la başbaşa görüştü.

Görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Suriye'deki gelişmelere değindi.

Çavuşoğlu, "Nasıl daha önce Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinde Kilis'e ve bölgeye tehdit geldiği zaman hiç tereddüt etmeden o bölgeye girdiysek, DEAŞ'ı temizlediysek, Afrin veya başka bir bölgeden de Türkiye'ye yönelik tehdit geldiği zaman hiçbir tereddüt göstermeden oralara gireriz, oraları teröristlerden temizleriz. Yani Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bir gece ansızın gelebiliriz, girebiliriz" ifadelerini kullandı.

2017 yılının son Milli Güvenlik Toplantısı'nda Afrin'le ilgili "Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının İdlib gerginliği azaltma bölgesi'nde 'gözlem misyonu'nu başarıyla sürdürdüğü, bu görevin Batı Halep'le Afrin yakınlarında da yerine getirilmesiyle huzur ve güven ortamını gerçek manada sağlanabileceği mütalaa edilmiştir" ifadeleri kullanılmış, operasyon sinyali verilmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.