Hava Durumu

Afrin göründü! Terör örgütünün 'sözde' bakanları kaçarken yakalandı!

Zeytin Dalı'nda terör örgütüne ağır darbeler vuran TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin'e ilerleyişi 3 koldan sürdürüyor. Birlikler, 50 gün içinde 5'i belde, 148'i köy olmak üzere 175 alanı terör örgütünden temizledi. Ateş menziline giren Afrin'e ise 4 kilometre kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2018 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2018 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afrin göründü! Terör örgütünün 'sözde' bakanları kaçarken yakalandı!

TSK ve ÖSO, Afrin'in Kastel Keçik, Kara Tepe, Halidiye, Culbul ve Kane Kauer köylerini teröristlerden temizledi.

3291 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bu sabah yaptığı açıklamada, 51. gününe girilen Zeytin Dalı Harekâtı'nda şimdiye kadar 3 bin 291 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

DÜN 23 KÖY TERÖRİSTLERDEN TEMİZLENDİ

Mehmetçik ve ÖSO savaşçıları, dün 23 köyü PKK'dan temizleyerek Afrin'e ulaştı. İlçeye kuzey ve doğudan bakan tüm noktaları ele geçiren birlikler merkeze girmek için emir bekliyor.

AFRİN MERKEZE ADIM ADIM

Edinilen bilgilere göre, Afrin'e meskûn mahal operasyonu hemen başlamayacak. Cinderes'te olduğu gibi Afrin önce her yandan kuşatılacak. TSK, Afrin merkezden sivillerin çıkışı için koridor açacak. Sivillerin çıkmasından sonra ise merkeze yönelik meskûn mahal operasyonu başlayacak.

SÖZDE BAKANLAR PARALARLA KAÇTI

Afrin'de, PKK/PYD'nin sözde içişleri bakanı Hassan Bayram kaçmaya çalışırken Ziyarah kontrol noktasında Esad rejimi tarafından yakalandı. Yanında yüklü miktarda para bulunan Bayram, pasaportuna el konularak tutuklandı. Örgütün sözde adalet bakanı Said İsmet Gubar da Afrin'den kaçtıktan sonra Esad rejiminin kontrolünde görünen ancak fiilen İran destekli silahlı grupların işgalinde bulunan Nubul'a gitti. Terör örgütü, Gubar'ı geri almak için İran destekli gruplarla pazarlığa devam ediyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.