Hava Durumu

Afyonkarahisar'ın meşhur lezzeti velense yemeğine tescil!

Afyonkarahisar'ın yöresel lezzetlerinden "Velense" tescillendi. Un yumurta, su ve tuz ile yoğrulan hamurun oklavayla açıldığı hamur işi bir yemek olan velense hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle kendini duyurmaya hazır.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 22:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 22:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Afyonkarahisar'ın meşhur lezzeti velense yemeğine tescil!

Afyonkarahisar'ın meşhur yöresel lezzetlerden "Velense" tescil belgesini aldı. Un yumurta, su ve tuz ile yoğrulan hamurun oklavayla açıldığı hamur işi bir yemek türüdür.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil belgesi verilen 20. ürünün velense olduğu bildirildi.

VELENSE NASIL YAPILIR?

Velense tarifi malzemeleri arasında un yumurta, su ve tuz yer alıyor. Önce hamur yoğurun ve dinlendirin. Ardından hamurlar ufak bezelere ayrılarak oklava ile açın.

Temiz bir çarşaf üzerinde hafif kurutun. Yufkayı önce iki üç parmak eninde şeritlere bölün. Bu şeritleri unlayıp iki üç tanesini üst üste koyarak üçgen biçiminde kesin.

Unlayarak tepsilere alın. Geniş bir tencerede tuzlu bol su kaynatın. Su kaynadığında makarnaları suya atıp yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Suyunu süzdükten sonra, üstüne sarımsaklı yoğurt ve salça ile kızdırılmış tereyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.