Hava Durumu

Ahmet Kılıç: 3 okulun daha temeli atılıyor

27. Dönem Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan 37 okuldan Merinos İlkokulu, Demirtaşpaşa ve Ergin ağaç Meslek Liselerinin yakın zamanda temelinin atılacağı müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2021 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2021 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ahmet Kılıç: 3 okulun daha temeli atılıyor

Serhat İnci

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, gazetemiz YeniDönemi ziyaret etti.

Milletvekili Kılıç, YeniDönem'i ziyaretinde gazetemiz Genel Müdürü Enver Akasoy, Yazı İşleri Müdürü Ali Şahin, köşe yazarları Lale Akasoy, Vedat Aslan, Yasemin Güler'in yanı sıra Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Kadriye Öncü Pakten ile görüştü.

Gazetemiz Enver Akasoy'a görevinde başarılar dileyen Ahmet Kılıç, gündeme dair değerlendirmede bulundu.

GÖÇMEN HASSASİYETİ

Göçmenler hakkında konuşan Kılıç, ülkenin göçmen kampı olmadığını belirtti.

Kaçak yollarla girenlerin sınır dışı edildiğini vurgulayan Kılıç, "Dünyada farklı ülkelerde 70 milyon mülteci var. Gönül istiyor ki o bölgelerde de huzur olsun. İnsanlar yerlerinden kıpırdamasın. AK Parti iktidarı olarak suça bulaşmamış olmaları hassas nokta. Suça bulaşmamışsa, nitelikli ise kalması lazım. Mesela Uludağ Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümünde Suriyeli hekimler ameliyat yapıyor" dedi.

Bütün mültecileri vatandaş yapmadıklarının altını çizen Kılıç, Suriye'de terörden arındırılmış bölgelere mültecilerin gitmesi noktasında teşvik ettiklerini ve vatandaşın kaygılarını anladıklarını söyledi.

EĞİTİMDE DÖNÜŞÜM

Eğitim ve öğretimin başlamasına az bir zaman kala Bursa'da yıkılan okullar ile ilgili soruya da cevap veren Kılıç, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan 37 okuldan olan 3 okulun kısa zaman içinde temelinin atılacağını kaydetti.

Kılıç, bu okulların Merinos İlkokulu, Demirtaşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ergin Ağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olduğunu belirtti.

Kendisinin de Merinos İlkokulu'nda okuduğunu dile getiren Kılıç, "Bursa'da tüm vatandaşlarda okul aidiyeti var. Çok hassas bir şey. Bu okulları sahipleniyorlar, değer veriyorlar. İnşallah bunların hepsini teker teker yapacağız" diye konuştu.

Ayrıca Kılıç, "Tophane Meslek Lisesi ise tarihi alan içerisinde. Orada teknik bir rapor hazırlamaya çalışıyorlar" bilgisini verdi.

'BURSA NADİDE İLLERDEN'

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatan Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin 211 milyar ile genel bütçenin 5'te birine denk geldiğini ve okulların yeniden imarı için Bursa'nın bütçeden fazla pay alan nadide illerden biri olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.