Hava Durumu

Ahmet Vanlıoğlu hayatını kaybetti

İsmailağa Cemaati'nin tanınmış isimlerinden ve tanınmış vaizlerinden Ahmet Vanlıoğlu, 77 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2020 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ahmet Vanlıoğlu hayatını kaybetti

Bir süredir kanser hastası olan ve geçen yıl rahatsızlığı nedeniyle ameliyat edilen Vanlıoğlu, evinde vefat etti.

Bir dönem İstanbul Müftü Vekilliği görevini de yürüten Vanlıoğlu'nun cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından toprağa verilecek.

Tanınmış din alimlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun kayınbiraderi olan Vanlıoğlu, İmam Ebu Hanife ve İmam Maturidi Araştırma Vakfı'nın kuruculuğunu üstlenmiş, emekliliğinden sonra da çok sayıda öğrenci yetiştirmişti.

İSTANBUL VAİZİ AHMET VANLIOĞLU KİMDİR?

İsmailağa Kur'an Kursu hocalarından, Ali Haydar Efendi ve Çalekli Dursun Efendi'nin Öğrencisi, Mahmud Efendi Hazretlerinin Kayınbiraderi ve öğrencisi olan İstanbul'un Kadim Müftü Vekillerinden Ahmet Vanloğulu Hocaefendi vefat etti. Cenazesi 29 Ocak Çarşamba ikindi namazına müteâkib Fatih Camiinden kaldırılacak olup Edirnekapı Sakızağacı Şehitliğine defnedilecektir.

İmam Ebu Hanife ve İmam Maturidi Araştırma Vakfı'nın kurucusu ve aynı zamanda da İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı İsmailağa Kur'an Kursunun kurusu olan Ahmet Vanlıoğlu, binlerce öğrencinin yetişmesinde emeği bulunmakta. İstanbul Müftülüğü Vaizi olarak yıllarca görev yaptıktan sonra da ömrünü öğrenci yetiştirmeye adadı. Ahmet Vanlıoğlu Trabzon Oflu'ydu. Ahmet Vanlıoğlu, bir yıldır mide kanseri hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.