Hava Durumu

Ailesine zorla izlettiler... 500 kişi önünde idam!

500 kişi toplandı, en önce sırada ise adamın karısı, oğlu ve kızı vardı. Ailenin komşuları da kalabalığın arasındaydı. Hepsi sessizce ağlıyordu. Ardından 12 el silah sesi duyuldu. Adamın cansız bedeni, bir çuvalın içine konulup kutuya yüklenerek bilinmeyen bir yere götürülürken, dünya bu haberle tam anlamıyla dehşete düştü. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2021 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2021 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ailesine zorla izlettiler... 500 kişi önünde idam!

Dünyanın en dışa kapalı ülkesi olarak bilinen Kuzey Kore'den, dünyayı şoke eden bir haber geldi. Kuzey Koreli bir adam, yasadışı müzik ve film satmaktan 500 kişinin önünde kurşuna dizilerek idam edildi.

Kuzeyli yetkililerin, soyadı Lee olduğu öğrenilen adamı, Güney Kore'den dizi ve film içeren videoların ticaretini yaptığını ve bu nedenle "anti-sosyalist unsur" olarak gördükleri ve Perşembe günü öldürüldüğü açıklandı.

ZORLA EN ÖN SIRADA DURDULAR 

Haberlere göre adamın ailesi, tutuklandıktan 40 gün sonra, Gangwon eyaletindeki Wonsan'da gerçekleşen infazı görmek için 500 kişilik kalabalığın ön sırasında durmaya zorlandı.

Wonsan Tarım Yönetimi şirketinde baş mühendis olan Lee, Güney Kore'de çekilmiş film ve dizilerin olduğu CD'ler ve USB'leri gizlice satarken yakalandı.

Lee'nin idam kararı öncesinde yapılan açıklamada "Geçmişte Lee gibi insanlar çalışma veya yeniden eğitim kamplarına gönderildi. Hafif bir ceza alacağına inanmak çok büyük bir hata olur." denildi.

CESEDİNİ ÇUVALIN İÇİNE KOYDULAR 

Açıklamada ayrıca, "Bu tür gerici davranışlar, sosyalizmimizi yok etmeye çalışan insanlara yardım eder. Toplumumuzda gericilerin korkusuz yaşamasına izin verilmemelidir." ifadeleri kullanıldı.

Yetkililerin suçlu bulunduğu kararı okunduktan sonra, on iki el ateş sesi duyuldu. Ardından Lee'nin "cansız bedeni bir çuvalın içine konulup kutuya yüklenerek bilinmeyen bir yere götürüldü."

Lee'nin karısı, oğlu ve kızı, infaz alanının ön sırasında durdukları yere yıkıldılar. Devlet güvenlik bakanlığı görevlileri onları, siyasi mahkum kampına götürülmek üzere parmaklıklı pencereleri olan bir kargo kamyonuna yükledi. Kalabalık ise sadece izledi.

KORKUDAN SESSİZCE AĞLAMAK ZORUNDA KALDILAR

Ailenin komşuları, dört güvenlik görevlisinin Lee'nin yıkılmış karısını alıp bir bavul gibi minibüse attığını görünce gözyaşlarına boğuldu.

Ancak bir gericiye merhamet gösterme suçu işleyerek yakalanma korkusuyla, ağızlarını kapatıp sessizce ağlamak zorunda kaldılar.

20 KİŞİ DAHA VAR 

Şu anda Güney Kore müzik ve filmlerini de satmakla suçlanan yaklaşık 20 kişi daha var ve onlar haklarında dava açılma sürecindeler. Sosyalizm karşıtı davranış için infaz, geçen yıl bir "gerici karşıtı düşünce yasası" ile başlatıldı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak "Bugünlerde, Güney Kore'den bir videosyu izlerken yakalanırsanız, ya ömür boyu hapis ya da ölüm cezası alıyorsunuz. Bu yüzden kimse idam edilecek bir sonraki kişinin kim olduğunu bilmiyor" dedi.

NÜFUS KORKUDAN TİTRİYOR 

Gizli kaynak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Birini ihbar etmediğiniz için bile yedi yıl hapis cezası alabilirsiniz. Tüm nüfus korkudan titriyor."

Bu hafta, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, "kapitalist yaşam tarzını" yansıtan saç modellerini ve dar kot pantolon giyilmesini yasakladığı açıklanmıştı.

Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansının haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, "kapitalist yaşam tarzını" yansıtan giyim ve saç modellerini yasaklayan emir yayımladı.

Buna göre ülkede dar kot pantolon, markalı tişörtler, dövmeler ile boyalı ve dikilmiş saç modelleri yasaklandı. Emirde, "kapitalist yaşam tarzını yansıtan" giyim ve saç modelleri, "anti-sosyalist davranışlar" olarak nitelendirildi.

Kararın, Kuzey Kore İşçi Partisi'nin resmi yayın organı Rodong Sinmun'un, Kuzey Koreli gençlerin "Batılı moda anlayışını" günden güne daha çok benimsemesinden duyulan endişeyi gündeme getirdiği haberinin ardından alındığına dikkat çekildi.

Kim Jong-un'un "Kapitalist hayat tarzının en ufak bir işaretine karşı dahi dikkatli olmalıyız ve onlardan kurtulmak için savaşmalıyız." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.